discapacitat
Sánchez, en un moment de la visita d'aquest matí al Maria Felip

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, ha assegurat que, en aquesta crisi provocada  “hem de ser especialment sensibles amb el col·lectiu de la gent amb discapacitat”.

L’alcaldessa ha fet aquestes declaracions en el decurs de la visita que ha portat a terme aquest matí al Centre d’Educació Especial Maria Felip. Sánchez volia veure “com s’estan organitzant en aquestes circumstancies que són excepcionals però, com sempre, la feina que fan en aquesta escola municipal és increïble i ja tenen molta trajectòria”.

Sánchez ha defensat aquest centre educatiu com un puntal de “la visió que tenim de la nostra ciutat, que volem que sigui inclusiva, i escoles com aquesta ens el que ens permet oferir aquesta visió, però no només aquesta escola sinó també tot el treball que s’està fent amb el pla d’inclusió”.

L’alcaldessa ha fet aquesta visita aprofitant que avui és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, un dia promogut per l’ONU l’any 1992 amb l’objectiu de promoure els drets i el benestar d’aquestes persones en tots els àmbits del desenvolupament. Ha estat en aquesta línia que Sánchez ha demanat “el suport  de tota la ciutadania”, i ha assegurat que “nosaltres com administracions hem de fer polítiques efectives per garantir els drets en igualtat d’aquest col·lectiu que, ja hem vist amb aquesta pandèmia, és més vulnerable que la resta i a més tenen més risc de contagiar-se”.

La directora del Maria Felip, Lupe Carreras, ens ha explicat de la seva banda que està molt contenta de com ha començat aquest curs: “Teníem moltes ganes de tornar a una certa normalitat i està anant tot molt bé, estem contents de com està funcionant el curs i, de fet, no hem hagut de tancar fins ara cap curs”. Evidentment “hem hagut de fer adaptacions perquè el nostre alumnat té unes necessitats que no són com les de la resta de gent, però és important tenir el centre obert perquè no era sostenible treballar com ho vam haver de fer durant el confinament”.