Raquel Sánchez
L’alcaldessa s’ha reunit aquest matí amb el president d’Aena, Maurici Lucena, per parlar de l’expansió de l’Aeroport de Barcelona

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha mantingut aquest matí una reunió amb el president i Conseller Delegat d’Aena, Maurici Lucena, per parlar sobre les possibles opcions d’expansió de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. L’alcaldessa ha qualificat com a “necessària” aquesta trobada per tal que “ens informés sobre quin és el plantejament d’Aena respecte a les expectatives de creixement de l’aeroport de Barcelona i també per tal que ells també escoltessin quin és el posicionament del territori i de la nostra ciutat”.

En el decurs de la trobada Sánchez li ha traslladat “la nostra preocupació davant les incerteses que podria plantejar el creixement de l’aeroport”. Al mateix temps, la reunió també li ha servit a l’alcaldessa per “marcar per part de l’Ajuntament de Gavà quines són les línies vermelles”. En aquest sentit, Sánchez ha incidit en que, com a consistori “sempre hem dit que som conscients de que aquesta és una infraestructura que ens fa més competitius tant a la nostra ciutat com al territori, però també hem defensat sempre que el desenvolupament de l’aeroport no pot ser incompatible amb la qualitat de vida dels veïns de Gavà”.

La posició de Gavà en aquest assumpte és ben clara: “Canviar el sistema actual de configuració de pistes de segregades a independents és una alternativa que no podem admetre de cap de les maneres”. Sánchez creu que des d’Aena “són conscients que aquesta no pot ser una alternativa, que toparia amb els interessos del territori i amb la defensa aferrissada que sempre hem fet de que l’aeroport no pot anar en contra de la qualitat de vida dels nostres veïns, cosa que en el seu dia ja ens va portar a una conflictivitat que va ser important”.

La impressió que n’ha extret l’alcaldessa de la trobada amb Lucena, que anava acompanyat d’altres responsables d’Aena, és que “van aprendre la lliçó en el seu dia quan van fer funcionar l’aeroport amb un sistema que era molt lesiu pels nostres veïns, i des d’aquesta perspectiva sembla que no tenen intenció de tornar a aquest funcionament de pistes independents”.

La reunió amb Sánchez forma part d’una sèrie de trobades que Lucena està tenint amb els alcaldes del territori en relació a una possible expansió de l’aeroport. En aquest sentit, l’alcaldessa gavanenca creu que “fan bé en mantenir aquestes reunions per tal de prendre el pols al territori i, amb aquestes reunions, jo crec que si tenien algun dubte respecte al nostre posicionament vers les pistes independents ja s’han esvaït, així que seria absolutament incomprensible que tornessin ara a posar sobre la taula aquesta alternativa”.