Raquel Sánchez
Raquel Sánchez assegura que l'Ajuntament “farà tot el que calgui per ajudar al comerç local”

Raquel Sánchez, l’alcaldessa de Gavà, ha assegurat aquest matí que des de l’Ajuntament “intentarem facilitar que les activitats econòmiques puguin reobrir, sempre respectant les normatives de seguretat en matèria de salut, però intentarem donar les màximes facilitats per tal que puguin anar recuperant el ritme després d’aquests mesos que han estat molt durs sobretot pels petits establiments i comerços de la nostra ciutat”.

Sánchez ha fet aquestes declaracions aprofitant que Gavà, com a municipi integrat dins de la Regió Sanitària Barcelona-Àmbit Metropolità Sud, passa avui dilluns 25 de maig a la Fase 1 de la desescalada on “s’amplien certes llibertats que estaven restringides a causa del confinament, i això en els nostres carrers ens donarà certa sensació de normalitat, no serà completa però sí veurem com les terrasses dels bars i restaurants, per exemple, ja poden obrir amb un aforament limitat al 50% de la seva capacitat”.

L’alcaldessa de fet ha recordat que aquests mesos amb tot el comerç local tancat “ens ha fet valorar a tots com canvia una ciutat, un carrer, el nostre barri, quan els comerços no estan oberts. Nosaltres sempre hem defensat que els comerços són un element vertebrador indiscutible i essencial per mantenir la cohesió de la nostra ciutat, i des d’aquesta perspectiva farem tot el que calgui per ajudar-los”.

L’alcaldessa ha aprofitat per demanar “prudència i responsabilitat” als ciutadans ja que “hem fet fins ara un esforç molt gran i hem de mantenir fins el darrer dia les mesures que ens vagin indicant les autoritat sanitàries”. Entre aquestes mesures, Sánchez ha volgut destacar la importància de l’ús de mascaretes al carrer i el rentat freqüent de mans atès que “amb aquestes mesures podem disminuir, o fins i tot gairebé eliminar el risc de contagi. Sabem que algunes d’aquestes mesures ens poden molestar o presentar incomoditats, però són absolutament necessàries”.

Per recolzar aquest argument, Sánchez recorda a tothom que “el virus segueix entre nosaltres i, tot i que afortunadament el nostre sistema sanitari ja no està al punt del col·lapse com vam estar en les primeres setmanes, no ens podem relaxar perquè el risc de contagi segueix entre nosaltres, i per tant és un moment per apel·lar a la responsabilitat col·lectiva però sobretot per apel·lar a cadascun de nosaltres per demanar també responsabilitat individual”.

Per últim, un missatge d’optimisme, ja que Sánchez no ha dubtat en destacar que “si ho fem bé, és més probable que arribem a aquesta “nova normalitat” més abans que tard, i això és necessari per tothom, per reprendre les nostres vides, per reprendre l’activitat econòmica que també es ressentirà, per incorporar-nos als nostres llocs de feina, i per poder veure els nostres carrers amb la imatge de normalitat que tant hem trobat a faltar i tant desitgem tornar a veure”