L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez
L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez

L’alcaldessa ha destacat del nou executiu espanyol que es tracta d’un govern amb disponibilitat, amb capacitat i sobretot amb voluntat de poder afrontar i plantar cara als reptes que no són pocs i que no són senzills, que té aquest país”.

Per a Raquel Sánchez, el nou gabinet acredita que “el Partit Socialista té les millors persones i les més capacitades per abordar reformes absolutament necessàries en aquests moments.” Sobre les relacions entre Espanya i Catalunya i la crisi territorial, Sánchez ha recordat que “des del primer dia Pedro Sánchez va dir que s’ha d’obrir una nova etapa per dialogar, consensuar i per pactar sempre respectant els límits de la legalitat i de les nostres garanties democràtiques. Crec que amb aquest nou govern això serà possible”. Sánchez, assegura l’alcaldessa, ha dipositat la seva confiança en la representant del PSC Meritxell Batet perquè “que conec la realitat catalana, que coneix quins són els problemes. estem absolutament convençuts que s’obre una gran etapa i una diferent etapa que necessita aquets país”.

El nomenament de Magdalena Valerio com a ministra de Treball és un altre exemple per a l’alcaldessa que “demostra i denota aquesta etapa important de grans reformes. Ella ja ha fet referència expressa a com és de necessàri fer totes les reformes que siguin possibles en el marc actual de la normativa laboral. Ens estem referint a la reforma que va fer el govern del Partit Popular de l’Estatut dels Treballadors. Aquí s’han de fer totes les reformes que siguin necessàries perquè aquesta reforma ens ha demostrat que s’ha precaritzat el mercat laboral i els treballadors son els que han sortir sempre perjudicats”.

Raquel Sánchez també ha valorat molt positivament la creació del Ministeri de Medi Ambient i Clima i la capacitat i qualificació de la ministra Teresa Rivero: “És necessària l’aprovació de la Llei del Canvi Climàtic, la necessària transició ecològica de l’economia”.

Per a l’alcaldessa “cadascuna de les persones que configura el nou govern han acreditat i tenen acreditada solvència, experiència professional i és un govern que prioritza el talent de les persones i sobretot és un govern ambiciós. Espero i confio que tingui el temps suficient per abordar aquestes reformes”.

Des de Gavà, assegura Raquel Sánchez, “estem expectants davant aquest nou marc de relació i de diàleg que es pugui establir amb el nou govern de la Generalitat i d’Espanya”. L’alcaldessa demanarà reunions tants als representants d’uns com dels altres, reunions per tractar temes prioritàris per a la ciutat en matèria sanitària, social i d’infraestructures. “Estic convençuda aquest serà un bon govern però com alcaldessa la meva responsabilitat sobretot és prioritzar els projectes que depenen del govern estatal i així ho faré. Estem esperant que s’acabin de nomenar els directors i els secretaris generals per demanar les reunions pertinents”