Raquel Sánchez
Raquel Sánchez destaca l’habitatge com una de les prioritats en el programa electoral socialista

L’alcaldable de Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP), Raquel Sánchez, ha destacat el tema de l’habitatge com “una de les polítiques en les que el nostre govern socialista ha demostrat més compromís per tal que tothom pugui tenir accés a un habitatge digne”.

Sánchez ha anunciat que “en els propers anys farem construcció d’habitatge públic, en concret els propers 10 ó 15 anys farem 2.000 habitatges de protecció pública, un 40% dels pisos previstos a Gavà”. A més, aquesta construcció es durà a terme “atenent a aquells col·lectius que més ho necessiten, per exemple l’accés a l’habitatge per part dels joves continua sent encara molt difícil, i també haurà de ser una necessitat coberta d’altra manera el tenir habitatge dotacional o amb serveis per la gent gran”. L’alcaldable recorda que “les competències són de la Generalitat, però els socialistes tenim el compromís de planificar bé la nostra ciutat per tal de fer possible que aquesta gent pugui quedar-se a viure a Gavà”.

Sánchez ha recordat que “tot i que sabem que l’accés a l’habitatge és un problema i que la manca d’oferta i de vegades la precarietat de sous ha fet molt difícil que persones de classes treballadores puguin accedir a un habitatge en condicions dignes, la veritat és que aquesta ciutat ha tingut una trajectòria en planificació i construcció d’habitatge protegit com el del barri de les Bòbiles o el del nou Sector de Ponent, on al barri de Can Ribes hem fet 143 habitatges de protecció pública de l’Impsol. De fet, l’alcaldable socialista ha destacat que “aquí a Can Ribes ara començarem una nova intervenció que suposarà la construcció de 130 habitatges dels quals el 60% serà de lloguer assequible, al voltant per tant de 70 pisos”.

Totes aquestes iniciatives són “la millor prova de que tenim un model de ciutat ben definit, que volem preservar aquest model de ciutat que respecta el seu entorn, un model de ciutat equilibrada que ha de compatibilitzar aquest respecte als nostres valors naturals, paisatgístics i ambientals amb poder mirar al futur i al progrés i sobretot atendre les necessitats dels gavanencs”.

El programa dels socialistes en aquest apartat també preveu ajudes pel manteniment del parc d’habitatges ja construïts: “Som conscient de que tenim habitatge ja envellit i de que hem de fomentar els ajuts a la rehabilitació i a la renovació orientades a aconseguir una millor eficiència energètica que faci els habitatges antics més confortables, i per tant incrementarem les subvencions en aquest sentit per, per exemple, la instal·lació d’ascensors”.

Totes aquestes mesures, insisteix l’actual alcaldessa, “van en la bona direcció perquè pensen en les necessitats de futur de la nostra ciutat, no ens podem quedar aturats, no podem pensar que la ciutat ja s’ha acabat, i sobretot tenim la responsabilitat de donar respostes a les generacions del futur, i això és el que signifiquen aquests projectes”.