Raquel Sánchez
Raquel Sánchez destaca el compromís del PSC amb la sostenibilitat i el medi ambient

Raquel Sánchez, alcaldable de la candidatura de Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP), ha presentat les seves propostes en matèria de sostenibilitat i medi ambient. Sánchez ha volgut “deixar ben clar que el nostre compromís amb el medi ambient i amb la sostenibilitat és un compromís clar, i és a més un compromís que farem efectiu aquí a la nostra ciutat”. L’actual alcaldessa ha destacat que “de vegades sentim parlar d’aquests discursos i ens sembla que poca cosa podem fer des del nostre entorn més immediat, però es poden fer moltes coses i la nostra ciutat és un exemple de que això ho hem anat fent en els darrers anys i per tant el meu compromís és ferm en aquest sentit”.

Sánchez ha refermat doncs aquest compromís tot recordant “la marca de ciutat del “Gavà Naturalment” que vam posar en marxa en aquest mandat i que, més enllà de ser una marca, es tradueix en tot un conjunt de compromisos amb el medi ambient, amb el respecte per la nostra biodiversitat i el nostre entorn, i sobretot servia per entendre que la nostra ciutat, des de totes les vessants i transversalment, ha de treballar en aquesta direcció”.

L’alcaldable socialista és conscient de que “tenim una ciutat amb un entorn inigualable i amb un patrimoni natural que poques ciutats poden dir que el tenen, però això ens ho hem treballat durant els darrers anys i estem decidits en seguir treballant en aquesta direcció”.

Entrant directament en matèria de propostes, Sánchez vol destacar que “parlar de medi ambient és parlar de moltes coses, però sens dubte una de les que més pot afectar a temes com el canvi climàtic és la qüestió de la mobilitat i el transport, i aquí hem de fomentar encara més que sigui còmode, accessible, eficaç i ràpid, i per apostar en aquesta direcció tenim projectes com ara executar la transformació de la C-245 per donar-li més protagonisme al transport públic, amb línies més ràpides i amb més freqüència de pas i amb connexions directes amb Barcelona, i també a les bicicletes, per la qual cosa en aquest mandat hem ampliat la xarxa de carrils bici”.

Tot i que “és veritat que hem de fer un canvi cap a altre model de mobilitat”, l’alcaldable socialista no amaga que “encara necessitem més aparcament, sobretot en zones de la ciutat que tenen una pressió molt important com ara l’entorn de l’estació de RENFE, i aquí aquest aparcament serà una realitat gràcies al projecte de ROCA que començarem a executar d’aquí a un any i mig i que ens dotarà de més i nou aparcament que ens donarà l’opció d’agafar el transport públic”.

En el capítol del reciclatge, el programa socialista preveu la creació de tres nous Punts Verds que es sumaran al de la plaça de Catalunya: un a la plaça de l’Església, un altre a Gavà Mar, i un tercer al barri de les Bòbiles. Tot plegat perquè els socialistes tenen “un compromís amb el reciclatge, un compromís amb anar cap al residu zero, un compromís per reutilitzar millor els residus i els productes que no necessitem”.

Tornant al medi ambient, Sánchez ha posat de manifest que als socialistes “ens preocupa molt la situació, la conservació i la millora del nostre litoral, i per tant continuarem treballant per tal de fer front al canvi climàtic que té uns efectes en el cas concret de les nostres platges amb la seva regressió, continuarem reivindicant a les administracions competents una solució efectiva a aquest problema”.

Per últim, l’alcaldable del PSC ha volgut destacar la qüestió de la pedagogia en parlar de medi ambient ja que “el nostre model de ciutat es construeix des de moltes perspectives però també des de la pedagogia, i en aquest sentit és important que continuem treballant de la mà de les escoles amb la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat ja que veiem que els més petits cada cop estan més conscienciats d’aquesta responsabilitat cívica i col·lectiva, i per tant sabem que les generacions futures seran responsables com ho intentem ser ara nosaltres”.