Raquel Sánchez
Raquel Sánchez fent la seva ofrena.

L’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya ha aplegat un bon grapat de ciutadans a la Rambla de Gavà, tot just al davant del monument als Màrtirs del Setge de 1714.L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que ha estat acompanyada pels regidors tant del seu partit, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), com pels de Podemos.

Ni l’amenaça constant de pluja ha pogut aturar les actuacions que estaven previstes, entre elles les de l’Esbart Dansaire Bruguers i la tradicional de les corals Sellarés, Igualtat i Cor de Cambra Tornaveu. També s’han pogut desenvolupar amb normalitat les ofrenes florals que tradicionalment fan moltes entitats de la ciutat, així com els partits polítics i particulars que així o desitgen. L’acte ha acabat amb un castell carregat pels Castellers de Gavà.

Raquel Sánchez ha dirigit unes paraules a tots els assistents. En el seu parlament, Sánchez ha apel·lat a “la concòrdia, el diàleg i el consens, perquè estem en un moment en el que no ens podem permetre continuar amb un camí de confrontació i de paralització, i per això faig una apel·lació conjunta tant a la ciutadania com als responsables polítics per tal de treballar per aconseguir un camí de consensos i de progrés, que és el que ha fet de Catalunya un país que sempre ha superat els reptes i les dificultats”.

L’alcaldessa s’hi ha referit més específicament a Gavà en assegurar que “a la nostra ciutat també hem de treballar pels objectius comuns, per la prosperitat, per les persones, pel benestar i per la justícia social”.

Sánchez ha volgut destacar també en les seves paraules dirigides als assistents a l’acte que “avui és un dia per reivindicar el nostre himne, les nostres institucions, i ho volem fer des d’una apel·lació a tothom perquè no volem que ningú quedi exclòs, tothom és benvingut i ningú està exclòs en aquesta celebració que fem aquí a Gavà”. L’alcaldessa espera que aquesta Diada “sigui la celebració d’aquell catalanisme més integrador, més inclusiu, més plural, i que més ha fet avançar al nostre país en tots els seus moments històrics”.