Raquel Sánchez nova ministra de Transportes Movilidad y Agenda Urbana
Raquel Sánchez

El president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, acaba d’anunciar en una declaració institucional una remodelació profunda de l’ala socialista de l’executiu que farà que Raquel Sánchez deixi el càrrec d’Alcaldessa a Gavà per passar a ser ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en substitució de José Luis Ábalos.

Pedro Sánchez ha dit que la nova configuració de l’Executiu té com a objectiu principal “la recuperació econòmica i social del país és i el rejoveniment del Govern”, apostant per augmentar el nombre de dones i dirigents joves amb caràcter municipal.

Amb la tria de Raquel Sánchez el president diu que aposta així per un accent més ecològic en aquest departament.

La nova ministra de Transports, Raquel Sánchez, va arrencar la carrera política quan el 2007, el llavors alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, la va portar de número 2 en la primera llista amb la que es va presentar a eleccions.

Sánchez és llicenciada en Dret i fins aquell moment havia exercit d’advocada en un bufet de Barcelona i en un despatx propi a Castelldefels.

A l’Ajuntament de Gavà va ser tinenta d’alcalde d’Economia el 2007 i, posteriorment d’Urbanisme, abans de ser nomenada alcaldessa el 2014, quan Balsera va deixar el càrrec. Va revalidar l’alcaldia a les eleccions del 2015 i del 2019, aconseguint retornar a la majoria absoluta que s’havia perdut 8 anys enrere.

A més de l’alcaldia de Gavà, Raquel Sánchez també és actualment Vicepresidenta Primera del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Vicepresidenta Segona de la Red Española de Ciudades por el Clima i forma part de l’executiva del PSC com a Secretària de Polítiques de les Dones.

Ara marxa a Madrid a fer-se càrrec d’un ministeri on ahir mateix la podíem trobar, reclamant la construcció de la línia de Rodalies Cornellà-Castelldefels. Un assumpte que, ara, estarà en les seves mans.