Inici del curs escolar
Inici del curs escolar 2019-2020

Prop de 7.000 alumnes tornen avui a omplir les aules de les escoles públiques i concertades de Gavà. Avui han començat l’escola a P3 un total de 446 infants, 44 més que el curs passat, així que el número d’alumnes matriculats en Educació Infantil a Gavà és de 1.409 nens i nenes. Cursaran educació primària 3.116 alumnes, i secundària 2.335 alumnes més. Fent una comparativa amb el curs passat aquest any s’han matriculat uns 150 alumnes més en l’educació obligatòria. El col·legi Sagrada Familia ha recuperat el grup de P3 que va perdre el curs passat per la davallada de la natalitat, i aquest curs la ciutat compta amb 21 grups de P3: 10 a la pública i 11 a la concertada.

Quant a l’ESO, a l’Institut Escola Gavà Mar el primer curs compta amb 3 grups, l’Institut de Bruguers també en té 3, i l’Institut El Calamot manté els 4 grups. D’aquesta manera, Gavà té 10 grups d’ES0 a la pública i 11 grups a la concertada.

L’alumnat inscrit en altres nivells educatius és aquest curs de 48 alumnes en els programes de PQPI-PTT, 39 alumnes a l’escola municipal Centre d’Educació Especial Maria Felip Duran, i 12 alumnes de l’IFE.

Com a novetats cal destacar que la ciutat compta amb un nou PFI de la modalitat de jardineria. D’aquesta forma els joves disposaran de 3 PFI amb 3 modalitats per escollir i, de fet, aquest és el segon curs d’implementació del curs IFE a l’Institut El Calamot, fet que suposa la consolidació d’aquesta oferta formativa.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat avui algunes de les escoles de la ciutat que, com sol passar cada primer dia de curs, registraven avui una activitat frenètica. Sánchez ha destacat que “avui és un dia important per les famílies, pels alumnes i per tota la comunitat educativa, per mi com alcaldessa és molt important veure i comprovar que el curs l’engeguem amb tota normalitat”.

L’alcaldessa ha desitjat a tota la comunitat educativa “que aquest curs vagi molt bé” i ha recordat que “tenim projectes interessants que des de l’Ajuntament, i en col·laboració amb la comunitat educativa, volem seguir impulsant, per exemple volem continuar amb el Projecte Educatiu de Ciutat, amb totes les activitats que fem en el conjunt de la Guia educativa, i sobretot volem donar suport a les escoles de la nostra ciutat, tant públiques com concertades, que fan una tasca extraordinària”.

Sánchez, per últim, ha volgut recordar en aquest dia tan important per tota la comunitat educativa que “l’educació és la millor inversió que podem fer a les nostres ciutats i a la nostra ciutat i, de fet, hauria de ser la major de totes, això ningú ho discuteix i almenys aquest és el compromís de l’Ajuntament de Gavà”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha afegit que “també ens agradaria veure com es manté aquest compromís per part de les institucions que en definitiva són les competents, i aquí vull reivindicar aquesta major inversió que ha de fer la Generalitat, que és qui té les competències, portem tres anys amb pressupostos prorrogats i això afecta directament a la qualitat de l’ensenyament i de l’educació al nostre país”.

El germà Carlos Velasco, director del col·legi Sagrada Familia, és un dels directors de centre que avui ha rebut a Raquel Sánchez. Velasco s’ha mostrat satisfet amb aquest inici de curs en el que “tenim totes les esperances i il·lusions del món perquè és una etapa nova i mai volem que sigui un curs més, és un nou repte també per nosaltres i estem contents perquè hem cobert les expectatives d’alumnat”.

Una altra de les escoles que ha visitat avui l’alcaldessa ha estat la Joan Salamero. La seva directora, Carme Boo, ens ha explicat que hi ha molts canvis d’horaris i d’organització interna “perquè volem anar cap a una pedagogia més moderna i més actual, no la tradicional de tota la vida”. Segons Boo, “sempre hem d’innovar per estar al dia, i nosaltres volem una escola moderna i també innovadora, i aquesta és l’única manera de tenir-la”.