Raquel Sánchez promet el càrrec de ministra
Raquel Sánchez promet el càrrec de ministra

Raquel Sánchez ha promés aquest matí al Palacio de la Zarzuela, i davant el Rei Felip VI, el càrrec de ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Recordem que la notícia del nomenament escaltava dissabte al matí quan el president Pedro Sánchez anunciava a través d’una declaració institucional una remodelació profunda de l’ala socialista de l’executiu. Amb la tria de Raquel Sánchez el president diu que aposta així per un accent més ecològic en aquest departament.

Raquel Sánchez va renunciar a seguir sent alcaldessa i regidora a Gavà en un ple extraordinari celebrat ahir al matí i va avançar que Gemma Badia, actual tinenta d’alcaldia d’Espai Públic, Seguretat i Convivència serà el nom proposat pel grup socialista perquè sigui votada en el ple, també extraordinari, d’aquesta tarda i la substitueixi en el càrrec en els dos anys que queden de mandat.

Raquel Sánchez
Badia i Sánchez, molt emocionades a l’acabament del Ple d’aquest matí

La nova ministra de Transports, Raquel Sánchez, va arrencar la carrera política quan el 2007, el llavors alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, la va portar de número 2 en la primera llista amb la que es va presentar a eleccions.

Sánchez és llicenciada en Dret i fins aquell moment havia exercit d’advocada en un bufet de Barcelona i en un despatx propi a Castelldefels.

A l’Ajuntament de Gavà va ser tinenta d’alcalde d’Economia el 2007 i, posteriorment d’Urbanisme, abans de ser nomenada alcaldessa el 2014, quan Balsera va deixar el càrrec. Va revalidar l’alcaldia a les eleccions del 2015 i del 2019, aconseguint retornar a la majoria absoluta que s’havia perdut 8 anys enrere.

A més de l’alcaldia de Gavà, Raquel Sánchez també és actualment Vicepresidenta Primera del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Vicepresidenta Segona de la Red Española de Ciudades por el Clima i forma part de l’executiva del PSC com a Secretària de Polítiques de les Dones.