PSOE
Raquel Sánchez: “El PSOE és l’únic partit que aposta per la política en el conflicte de Catalunya”

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) afronta avui divendres el darrer dia de campanya electoral demanant el vot en les eleccions del 10-N pel PSOE. Raquel Sánchez, primera secretària dels socialistes a Gavà i alcaldessa de la ciutat, ha posat tota la carn a la graella explicant l’argumentari del seu partit de cara als comicis del proper diumenge.

Sánchez ha fet una crida a la ciutadania ja que “és molt important que sortim a votar per fer un pas endavant i mirar al futur, mirar al que necessita Espanya i també al que necessita Catalunya”. Segons l’alcaldessa, els electors tenen dues alternatives en aquests comicis. D’una banda està la que representa el PSOE, que és “el camí de l’Espanya que progressa, que defensa els drets socials i a les persones, que defensa als treballadors i a les dones, i que pot donar resposta a reptes com el canvi climàtic i que pot revertir moltes de les polítiques de retallades que va fer el Partit Popular durant els anys que va governar i que ja s’ha demostrat durant els darrers 13 mesos que es podien revertir”. A més el PSOE és el partit que “aposta per una solució política al problema entre Catalunya i Espanya en la seva relació territorial”.

L’altra alternativa, segons el relat de Sánchez, és “la de les dretes, que ja sabem que poden sumar i que no tenen cap problema per sumar, ho estem veient en els darrers debats amb aquesta aliança implícita entre les dretes que ja governen a Andalusia i que estan disposades a estendre aquest pacte per governar a Espanya”. Aquest pacte implica, segons Sánchez, “una mirada retrògrada des de tots els punts de vista i un bloqueig a aquest problema territorial i polític que tenim al nostre país a l’actualitat”.

L’alcaldessa ha reconegut que aquesta no hauria de ser una campanya electoral “en la que únicament es parlés de Catalunya, però aquesta és una realitat i els que representem l’alternativa sensata, l’alternativa moderada, i la única alternativa que aposta de veritat per la política és la del PSOE i la del Partit dels Socialistes de Catalunya”.

Davant aquest escenari, Sánchez recorda que “és molt important que la gent surti a votar, sabem que són molts els que estan desmotivats però estem davant un moment històric, així que és important que la gent surti i voti de veritat i, en aquest sentit, que doni la seva confiança a Pedro Sánchez, al PSOE, al PSC, i al conjunt de persones que sobretot treballaran de valent per solucionar els problemes de la gent real, els problemes del carrer, pels quals tenim un ventall de compromisos socials, econòmics, polítics i mediambientals, així que aquesta és la nostra oportunitat i per tant és molt important votar al PSC el proper 10 de novembre”.