Teresa Cunillera
Raquel Sánchez s'ha reunit aquest matí amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha mantingut aquest matí a Barcelona una reunió de treball amb la delegada del govern d’Espanya a Catalunya, Teresa Cunillera. L’entrevista va ser demanada pel consistori gavanenc per, segons Sánchez, “poder traslladar qüestions que són molt importants per la nostra ciutat, temes que ja hem traslladat en el passat a diversos governs i ministeris i que sobretot hem demanat que fossin temes que es reprenguessin i que en certa mesura es poguessin desencallar”.

La trobada ha durat poc més d’una hora i la mateixa alcaldessa ha volgut posar de manifest “el canvi de tarannà entre l’anterior govern i l’actual en les relacions amb els alcaldes i els municipis, nosaltres necessitem un govern d’Espanya que sigui proper, que sigui pròxim, i que en una situació de cert desgovern aquí a Catalunya cal destacar que tenim un govern d’Espanya preocupat pel que ens passa, i en aquest sentit jo estic absolutament convençuda de que ens donarà respostes”.

Respecte als temes tractats, un dels més importants ha estat la qüestió dels transports. D’una banda s’ha tocat la convivència de Gavà amb l’aeroport de Barcelona. Sánchez ha explicat que “davant de l’anunci de l’anterior ministre de que s’estava treballant en un nou pla director i en un pla immobiliari, li he traslladat a la delegada la necessitat de que es tingui en compte la veu del territori, i que si l’aeroport ha de créixer sempre ho ha de fer garantint la pacífica convivència dels veïns de la nostra ciutat”.

D’altra banda, les rodalies de Renfe també han aparegut a la reunió. L’alcaldessa ha demanat que “es recuperi el Pla de Rodalies 2017-2025, és necessari que es torni a posar a sobre de la taula aquest projecte, s’ha d’analitzar i s’han de revisar els estudis que es van fer en el seu dia perquè afecta als municipis de la Zona Delta, que és una de las zones amb més potencial econòmic de tota Catalunya, i perquè necessitem una xarxa de Rodalies que doni resposta a les necessitats de les nostres ciutats”.

Els assumptes relacionats amb la franja litoral també han ocupat una bona part de la sessió. D’una banda s’ha parlat de la regressió de les platges, un retrocés que es dona “per culpa, entre d’altres motius, dels temporals i del canvi climàtic, com sabeu fa anys que demanem una solució integral que contempli tot el territori, i la delegada del govern, que coneixia perfectament l’assumpte, ens ha dit que s’està analitzant i plantejant quina solució es pot donar a un problema que no afecta només a Gavà sinó que s’estén a més indrets del litoral d’Espanya”.

L’alcaldessa també ha traslladat a Cunillera, de nou en relació amb la franja litoral, la demanda d’inversió en el projecte de Llevant Mar, “un tram al voltant de 1.400 metres lineals amb un projecte que ja es va presentar al Ministeri de Medi Ambient i que suposaria poder completar amb un passeig marítim tota la nostra franja litoral”.