Raquel Sánchez
Raquel Sánchez destaca les seves propostes en matèria de seguretat, neteja i civisme

La candidata de Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP), Raquel Sánchez, ha destacat les seves propostes de cara a les eleccions municipals de diumenge pel que fa a civisme, neteja i seguretat.

Sánchez ha assegurat que en el darrer mandat “hem reforçat molt tots els recursos, tant materials com econòmics i humans, per fer possible que els nostres barris, els nostres parcs i els nostres carrers siguin de qualitat, però també és cert que hi ha marge de millora perquè la ciutadania ens trasllada la seva preocupació per certes actituds incíviques que, tot i ser una minoria, són comportaments sobre els quals hem d’incidir”.

Com s’incidirà? La candidata socialista aposta per “continuar incrementant els equips específics de neteja dels barris, posarem en marxa una app per tal que els ciutadans ens comuniquin les incidències, i seguirem amb aquesta aposta que estem fent des de PRESEC per millorar la neteja i la millora d’escombraries”.

En relació a les qüestions relacionades directament amb el civisme, Sánchez anuncia que “ens dotarem d’un equip permanent d’Agents Cívics, sabem que la seva tasca és molt important però fins ara hem tingut campanyes puntuals, així que estem convençuts de que hem de consolidar aquest equip i hem de dotar-nos d’un cos específic i permanent d’Agents Cívics”.

La candidata socialista proposa també continuar amb les campanyes de civisme, unes campanyes que “suposaran fer una revisió d’algunes de les ordenances municipals que regulen aquests comportament incívics a la via pública per tal d’adaptar-les a les situacions que es donen als nostres carrers”.

Sánchez anuncia en aquest sentit que “aprovarem una ordenança que reguli la convivència entre les bicicletes, els vianants i els patinets elèctrics, ja que estem apostant per una altra mobilitat dins de la ciutat i això passa per la necessitat d’establir una regulació per tal de definir clarament per on poden anar els patinets i sobretot per garantir la seguretat dels vianants, que ens han traslladat que en alguns punts que són molt sensibles no està prou ben regulada aquesta qüestió”.

Per tal de poder garantir totes aquestes mesures, Sánchez no dubta en advertir que “quan detectem que hi han comportaments incívics actuarem des de la imposició de multes, és veritat que no és la millor política però també és veritat que és necessari que aquell que es salta les normes de convivència i de civisme al final ha de rebre la sanció corresponent”.

Pel que fa a la seguretat, l’actual alcaldessa té molt clar que “Gavà és una ciutat segura que té uns estàndards de seguretat millors que els de la resta de municipis de l’entorn, i tenim una plantilla de Policia Municipal consolidada i estabilitzada però que sabem que podem incrementar i que podem rejovenir durant el proper mandat, a més de que fa falta una plantilla de Policia Municipal més feminitzada, amb més dones que fan una tasca molt important, i per tant incrementarem la plantilla de la Policia Municipal per tal que puguem fer més efectiva aquella presència de policia de barri que la gent reclama, amb més visibilitat i amb contacte molt més directe amb els comerços i amb les entitats”.

Javi López
Raquel Sánchez va rebre ahir el suport de l’eurodiputat Javi López (a la dreta)

En altre ordre de coses, ahir els socialistes gavanencs van rebre en campanya el recolzament de Javi López, eurodiputat i candidat del PSC a les eleccions europees que també es celebren el proper diumenge conjuntament amb les municipals. López va voler donar tot el seu suport a Sánchez ja que “la seva candidatures, com totes les nostres, és una candidatura de progrés, convivència i solvència”.

López va destacar que “el progrés de les nostres candidatures està present ja que creiem que el creixement econòmic només té sentit si va de la mà de la sensibilitat social, i aquí és un bon exemple de treball en els serveis públics, en la sanitat, o en l’educació”. Respecte a la convivència, l’eurodiputat va destacar que “s’ha de garantir a les ciutats, a les places i des de l’Ajuntament, tothom s’ha de sentir representat”; i per últim en quant a la solvència López va assegurar que “la política té sentit des del bon govern, nosaltres som un partit amb vocació de majoria i la Raquel aquí a Gavà ho representa a la perfecció perquè tenint vocació de govern és com es pot transformar la vida de la gent”.

Raquel Sánchez, de la seva banda, va voler posar l’accent en el fet de que el proper diumenge també hi ha eleccions europees a banda de les municipals: “És important també votar en les europees perquè moltes de les coses que vivim en el nostre dia a dia tenen a veure amb decisions que es prenen a Europa, per aquest motiu l’Ajuntament de Gavà i el seu govern estan compromesos amb els valors europeistes i ho intentem explicar durant tot l’any”.

L’actual alcaldessa va voler recordar “la necessitat d’una Europa forta que faci front i que freni als moviments anti-europeus i també a l’extrema dreta que, per exemple, al nostre país ha arribat a les institucions, i el nostre vot és l’únic que pot fer possible el fre d’aquesta extrema dreta per consolidar una Europa de progrés reivindicant els valors que la van fer possible i que van donar sentit a la seva creació”.