Raquel Sánchez
Raquel Sánchez destaca les mesures previstes en el seu programa pel que fa a serveis socials

Raquel Sánchez, alcaldable per Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP), ha donat una gran importància a les propostes del seu programa pel que fa a serveis socials, gent gran i salut. De fet, Sánchez ha recordat que “la part de política social és la part forta del nostre programa, és on hi aboquem més recursos en els pressupostos municipals i així continuarà sent, i per tant aconseguir una qualitat de vida digna i una igualtat d’oportunitats per a totes les persones amb independència de la seva situació econòmica i de la seva edat serà una prioritat per nosaltres els socialistes”.

L’alcaldable del PSC, ja centrada en matèria de salut, té molt clar que “l’assistència sanitària és per nosaltres un dels eixos fonamentals de l’estat del benestar, i la que es presta a Gavà, especialment a l’atenció primària, reivindiquem que sigui de qualitat”. Tot i que “Salut és competència de la Generalitat, necessitem els recursos corresponents i per això continuarem reivindicant per exemple la construcció del tercer CAP atès que la nostra ciutat està creixent, i més que ho farà en els propers anys, així que necessitem que el tercer CAP sigui una realitat i que tingui serveis que reivindiquem des de fa molt de temps com ara el de radiologia”.

L’actual alcaldessa gavanenca també ha posat a sobre de la taula una altra reivindicació que ve de lluny, la de “la recuperació del servei d’urgències nocturnes, ja que una ciutat com la nostra necessita aquest servei entre d’altres coses perquè això determina que tinguem farmàcies de guàrdia, que és un dels serveis que més ens reclama la ciutadania a l’actualitat”.

La gent gran és en aquest apartat un capítol bàsic: “Hem de cuidar a la nostra gent gran des de diferents perspectives per tal que tinguin una qualitat de vida dignes, i en aquest sentit haurem de replantejar els casals de gent gran amb l’objectiu de que complementin els serveis que s’ofereixin i que ens puguem també adaptar als nous temps perquè la gent gran d’avui no és la mateixa de fa 20 anys”.

Raquel Sánchez s’ha mostrat aquí molt preocupada per poder oferir “acompanyament a aquella gent gran que ho necessita ja que el problema de la solitud de la gent gran ens preocupa i tenim un pla per abordar aquestes situacions perquè sabem que hi ha molta gent gran que viu sola i que se sent sola”. Aquí és on l’alcaldable socialista ha anunciat que “avançarem cinc anys el servei de tele-assistència, avui dia el tenim reconegut a partir de 80 anys i l’avançarem als 75”.

D’altra banda, el seu programa també destaca que es treballarà per “donar resposta a les necessitats habitacionals de la gent gran, i en aquest sentit reivindicarem a la Generalitat noves places residencials que es necessiten tot i que aquest és un plantejament a mig i llarg termini, la nostra ciutat s’està envellint i la gent gran cada cop serà més nombrosa, així que hem d’estudiar, dintre de les possibilitats que té la nostra ciutat, com podem donar respostes habitacionals diferents i que encaixin millor en les necessitats de la gent gran”.