regressió
Raquel Sánchez: “S’han de buscar solucions a mig i a llarg termini pel problema de la regressió del litoral”

55L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’ha reunit aquest matí amb representants veïnals del barri de Gavà Mar per parlar de la regressió del litoral. La reunió ve motivada arran del pas del Glòria per la zona est d’Espanya, un temporal que va fer important destrosses en la nostra línia de costa.

Sánchez ha assegurat en acabar la reunió que “hem explicat als veïns quines són els actuacions que portem fent des de fa molts anys, perquè som conscients d’aquesta problemàtica més enllà dels episodis de temporals que fan molt evident aquesta situació”.

En aquesta reunió també hi eren presents representants del Departamento de Costas y Medio Marino del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i de l’Àrea de Territori de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Sánchez ha destacat “la importància de treballar coordinadament entre totes les administracions, nosaltres no tenim competències però sí que hem estat des de fa molts anys liderant aquesta problemàtica i exigint a aquestes administracions que sí que són competents que abordin solucions a curt termini, perquè ara hem d’intentar recuperar el màxim possible de sorra que s’ha perdut durant el temporal, però també, i el que és més important, solucions a mig i llarg termini”.

És en aquesta darrera línia d’actuació que l’alcaldessa de Gavà destaca que “aquest és un problema de tot el litoral no només gavanenc, sinó català i espanyol, i per tant s’explica per la suma de factors diversos com ara el canvi climàtic o l’impacte de  l’ampliació del Port de Barcelona, així que s’han d’abordar solucions que siguin més estructurals, solucions a mig i llarg termini que tenen complexitat”.

Sánchez ha traslladat doncs als veïns que “estem molt a sobre, estem treballant sobre el tema i som molt persistents, i sobretot hem intentat demanar la seva confiança atès que hi ha alguns veïns que tenen els seus murs tocant a la platja i als que els ha arribat l’aigua del mar, això sabem que és preocupant i per això hem intentat plantejar solucions que poden adoptar com a privats”.