emergència climàtica
Gavà, present a la 1ª Cimera Catalana d’Acció Climàtica que s’ha celebrat avui Barcelona

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha assistit aquest matí a la 1ª Cimera Catalana d’Acció Climàtica que s’ha celebrat al Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona. La cimera s’ha dividit en diverses taules rodones on representants de diversos sectors han expressat les seves opinions sobre el canvi climàtic i com combatre l’actual escenari que vivim amb una emergència climàtica que ja no es pot qüestionar.

Sánchez ha definit la convocatòria d’aquesta cimera com a “necessària, important i urgent”, i de fet ha assegurat que “és temps d’actuar, s’han acabat els temps de els reflexions i de les declaracions, i davant d’una situació d’emergència climàtica hem de treballar tots plegats perquè tots som responsables, des de les institucions fins a les empreses, grans i petites”.

L’alcaldessa ha parlat d’incentius a les petites i mitjanes empreses per tal de que canviïn de mentalitat, i també ha destacat que és molt important “el rol de l’educació ambiental, que és una cosa que estem fent a la nostra ciutat”. Sánchez recorda en aquest sentit que els més joves “ens interpel·len a actuar als polítics i als poder públics, als que tenim en definitiva la responsabilitat d’estar al capdavant dels canvis que s’han d’abordar”.

emergència climàtica
Raquel Sánchez: “És temps d’actuar per lluitar contra l’emergència climàtica”

Segons Sánchez, la ciutat de Gavà “està com sempre compromesa en aquesta lluita, i per això participem en els principals fòrums com aquest on es debat i sobretot on es marquen línies estratègiques d’actuació, però el més important és que després traslladem aquests compromisos al nostre pla d’acció al govern de la nostra ciutat”.

La cimera ha començat amb la lectura d’un manifest que han redactat entre 25 joves estudiants vinguts de tot el territori català. Entre aquests 25 joves hi havia una estudiant d’un centre gavanenc, la Marta Madueño, que té 14 anys i estudia tercer d’ESO al col·legi Sagrat Cor. Madueño ha destacat que “és molt important que els adults demanin ajuda als joves i als nens perquè tenim diferents punts de vista i podem aportar molt amb la nostra opinió, que és bastant vàlida també”. De fet, Madueño assegura que als 25 joves “ens ha fet molta il·lusió que ens hagin demanat venir a aquesta cimera i que la nostra opinió serveixi, els joves estem aquí i ens adonem de les coses que passen, i és que en realitat som el futur, som els que dintre de 10 anys haurem de prendre mesures i haurem de continuar la lluita contra el canvi climàtic”.

La Marta ha anat a la cimera acompanyada de la cap d’estudis del Sagrat Cor, Laura Aguilera. La també professora d’anglès ha destacat que “el més important és incloure accions com aquesta dins del projecte pedagògic, moltes vegades ens trobem que no tenim recolzament des d’Ensenyament per tal d’incloure segons quins tallers o matèries que tinguin un resultat acadèmic curricular i vàlid”.