Raquel Sánchez visita Caviga
Raquel Sánchez visita Caviga

L’Alcaldessa de Gavà, ha visitat novament, aquest dimecres, Caviga per conèixer, entre d’altres coses, l’aula d’estimulació multisensorial un espai que permet als usuaris i usuàries l’estimulació i la relaxació a través de diferents materials. Sánchez ha destacat el projecte, “així com tota la feina que es desenvolupa als tallers on, hores d’ara estan immersos en l’elaboració de roses de paper que posaran a la venda coincidint amb Sant Jordi”.

Sánchez assegura que “construir una ciutat inclusiva esdevé una prioritat” i que “Caviga, amb tota la seva feina, n’esdevé un element important”. L’Alcaldessa precisa que “s’estan ideant nous projectes ambiciosos i interessants” i referma que “des de l’Ajuntament seguim treballant amb la Comissió de la Inclusió i amb el Pla de la Discapacitat que presentarem en breu. Seguim apostant doncs, per fer de la ciutat, un indret on tothom sigui ciutadà de ple dret”.

L’aula d’estimulació multisensorial és, segons la directora de l’equipament, Laura Barrufet, “un espai amb materials dissenyats perquè els usuaris estiguin exposats a estímuls controlats, amb l’objectiu final de conjuminar l’estimulació i la relaxació”. Així en aquest entorn segur amb elements com són la música, les llums de colors, els aromes o les textures s’explora, descobreix i gaudeix del món dels sentits i els afectes.

La visita ha conclòs amb l’entrevista que un grup d’integrants del centre han fet a Sánchez per ser emesa en l’espai Caviga en Acción que mensualment s’emet per Ràdio Gavà dins el programa Amb G de Gavà.

Caviga

Caviga es va fundar 2004 i ofereix els seus serveis a persones amb una disminució psíquica valorada en un 65% o més per la Generalitat i que viuen a les poblacions de Castelldefels, Gavà i Viladecans. Si bé la majoria de les 90 places que Caviga disposa es dirigeixen a persones amb perfil de taller ocupacional, el centre disposa també de places per a nois i noies que es troben en situació de recerca de treball en un centre especial de treball i que estan en procés d’aprenentatge dels hàbits laborals mínims exigibles.

El seu objectiu és treballar en col·laboració amb els educadors i promoure la participació dels familiars en la gestió del centre, a més de recolzar-los i formar-los en aquells aspectes educatius que faciliten la convivència i l’atenció als nois i noies. Busca vetllar, també, per que aquests nois i noies puguin dur a terme activitats extraordinàries que complementin les que fan al taller.