CYMI
Raquel Sánchez ha visitat avui l'empresa CYMI

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat aquest matí la divisió d’Equipaments Elèctrics i Solucions (EES) de l’empresa CYMI (Control y Montajes Industriales), que ocupa dues naus en el polígon industrial La Post, la primera des de desembre de 2005 i la segona des de maig d’aquest 2018. Allà ha estat rebuda per l’equip directiu encapçalat pel gerent d’EES de CYMI, Matías Ramón. Amb tots ells ha mantingut una reunió de treball on han intercanviat opinions sobre l’activitat econòmica i empresarial en aquest polígon gavanenc. Posteriorment ha tingut lloc un recorregut per les instal·lacions on l’alcaldessa ha pogut veure de primera mà el funcionament intern de l’empresa.

La visita s’emmarca dins dels contactes habituals que l’alcaldessa manté amb el teixit econòmic i empresarial de Gavà. Sánchez ha volgut destacar de la conversa amb els dirigents de CYMI que “ens han manifestat la necessitat de tenir professionals de l’electricitat, i nosaltres ens hem posat a la seva disposició per tal de treballar amb el Centre de Suport a l’Empresa en la cerca d’aquests perfils que ja necessiten i que tenen previsió de necessitat també en el futur”.

L’alcaldessa també ha explicat als responsables de CYMI que recentment s’ha creat el Consell de la Formació Professional del Baix Llobregat. Aquest ens sorgeix del Consell Comarcal del Baix Llobregat “per tal de detectar precisament això, quines són les necessitats formatives i ocupacionals de les empreses del nostre territori, i a partir d’aquí poder establir estratègies per tal de poder subministrar aquest coneixement a les persones interessades amb l’objectiu de que aquest coneixement es quedi a les empreses de la nostra comarca”.

La divisió d’EES de CYMI es dedica a fabricar equips elèctrics i quadres elèctrics de potència de mitja tensió. Els darrers anys s’ha potenciat molt una modalitat consistent en empaquetar els aparells elèctrics de cara a fer un plug&play, és a dir, arribar a una subestació elèctrica i connectar, i per tant l’empresa ho fa tot, des de l’enginyeria fins a la supervisió de la posada en marxa.

Matías Ramón ha explicat que “afortunadament tenim molt treball des de fa un any i mig i ja veurem què fem perquè necessitem reforçar els equips però es tracta d’equips amb uns coneixements molt elevats i no es pot fer d’un dia a l’altre, ara estem amb un pla formatiu molt important per poder tenir una base sòlida de cara al futur, però s’ha d’anar poc a poc”.

El gerent ha agraït la visita de l’alcaldessa perquè “és molt important estar en connexió amb els ens municipals per poder treballar i establir eixos de col·laboració”.

La divisió d’ESS de CYMI és una empresa única a l’estat espanyol i de fet a tot el món només n’hi ha quatre de similars. Va començar la seva activitat a la Zona Franca de Barcelona l’any 1962 i actualment està integrada dins del holding ACS. L’empresa aporta uns 100 llocs de treball directes i uns 40 indirectes.

PUBLICITAT