Ratpenats a Gavà

Gavà va acollir el passat dissabte la VI Nit dels ratpenats. L’activitat va tenir lloc, d’inici, a la biblioteca Josep Soler Vidal iamb una xerrada a càrrec del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Aquí es van descobrir tots els secrets dels ratpenats: La diversitat d’espècies que viuen al territori, com s’orienten, els costums alimentaris i migratoris que tenen i la important funció ecològica que desenvolupen, entre molts altres aspectes. Es obvi que aquests fascinants animals són font de llegendes i de mites, per això durant la sessió es donaran a conèixer més detalls i s’esbrinarà què hi ha de cert i què de mite. També es van poder veure i conèixer tots els materials i estris que s’utilitzen per a l’estudi científic d’aquests mamífers voladors.

Tot seguit es va fer una sortida pel parc de Mil·lenni, on els participants van veure i sentir els ratpenats.

Àmbit europeu

Val a dir, que aquesta proposta s’encabeix en la celebració de la XIII Nit Catalana dels Ratpenats i té un àmbit europeu. La idea és aprofitar l’ocasió per sensibilitzar tothom sobre la importància de lluitar contra el canvi climàtic i l’escalfament de la Terra. L’Oficina del Canvi Climàtic vetlla per la implantació i el compliment dels compromisos europeus a Catalunya i impulsa polítiques per mitigar-ne els efectes i buscar les fórmules d’adaptació més adequades.