Rebaixes
Rebaixes de fins el 70% a Gavà

A Gavà és possible trobar rebaixes de fins el 70% en aquesta campanya d’hivern que va començar oficialment ahir dia 7 de gener. No és, però la xifra més habitual: les botigues del centre comercial de la ciutat ofereixen de manera més o menys generalitzada descomptes entorn del 50%.

Són dades que ens ha aportat aquest matí Laura Gómez, que és presidenta de l’associació comercial L’Illa Gavà i propietària de botigues Eternia de Gavà. Gómez ens ha confessat que hores d’ara les vendes “estan una mica parades segurament perquè van començar ahir en un dimarts i no és el mateix que si haguessin començat en cap de setmana, esperem que s’activin el dissabte sobretot amb la clientela de dissabte tarda, que tradicionalment és molt bona”. Un altre dels motius que poden explicar aquesta fredor inicial és que “els centres comercials i Barcelona van avançar les rebaixes o pre-rebaixes a la campanya de Nadal fent promocions i ofertes, i això ha afectat al petit comerç de proximitat del poble que som els que respectem més les normes a l’hora de fer descomptes i rebaixes”.

Gómez creu que les rebaixes d’hivern funcionen millor que les d’estiu perquè “la gent busca més la peça d’abric que té un preu més alt i troben una bona promoció, és habitual que la gent s’esperi més a les rebaixes ara que a l’estiu”. Tot i això, una dada molt curiosa és que “hi ha més venda els dos dies del Black Friday que les rebaixes, la gent cada vegada més demana el reclam del Black Friday i hi ha vendes molt potents en poc temps, mentre que les rebaixes són més lineals”.

rebaixes
Paula Rey, a la seva botiga aquest matí

Hem parlat aquest matí també amb Paula Rey, responsable de El Petirrojo, una de les botigues d’aquesta zona comercial del centre que s’ha adherit a la campanya de rebaixes. Aquí podem trobar peces de roba amb rebaixes en el preu que van des del 20% i fins el 50%. Rey creu que “les rebaixes és una etapa que dura massa en el temps i en la que no es nota gaire una gran diferència de vendes respecte a la venda habitual, al menys aquesta és la meva experiència aquí a la botiga”. Ella el que faria és un període de rebaixes més curt i “algun tipus de pre-temporada abans d’introduir primavera on hi hagués més rotació de producte i la gent pogués trobar més varietat”.

Al contrari que Gómez, a Rey sempre li han anat millor les rebaixes d’estiu perquè “l’estació d’estiu s’allarga més, fa calor gairebé fins el novembre, i la roba d’estiu té més sortida, en canvi quan passa una mica el fred cap el març de seguida a la gent ja li ve de gust roba de menys abric”.

L’Illa Gavà farà com és tradicional un outlet al carrer que tindrà lloc en una data encara per concretar a finals d’aquest mes de gener o principis de febrer.