rebuig violència masclista

La plaça Major va ser l’escenari on Gavà va tornar a expressar, ahir a la tarda, el seu respecte vers la darrera dona víctima de violència masclista i visualitzar el rebuig davant aquesta situació. Es tracta d’Irina,  de 38 anys, que va ser assassinada per la seva parella a València el 16 de juliol. Amb aquest assassinat s’eleven oficialment a 32, les dones mortes per violència masclista a l’Estat Espanyol.  

A l’acte, el tinent d’alcalde de l’Àmbit de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Diaz, va llegir un text de condemna a aquesta xacra social en que va recordar que també “hi ha 5 menors assassinats, víctimes d’aquesta barbàrie”. En el text s’explica que “la violència masclista és la manifestació més brutal de la desigualtat existent en la nostra societat, desigualtat basada en els encara presents valors patriarcals” i que la violència contra les dones és una realitat persistent i cruenta. Un fet, va llegir Diaz que “avui denunciem perquè no volem ser còmplices del patriarcat que perpetua les desigualtats i legitima la violència masclista”. Tot seguit es va fer un minut de silenci mentre s’escoltava el Cant dels Ocells de fons musical.

Recordem que davant de qualsevol cas de maltractament per raó de gènere cal trucar al 016, un número confidencial atès per professionals especialitzats.

D’altra banda a Gavà funciona des de fa anys el Servei d’Informació i Atenció a les Dones  (SIAD), un equipament municipal que entre altres funcions es troba la d’oferir servei d’atenció especialitzat a dones que pateixen violència masclista. Aquestes son les dades de contacte: C/Generalitat de Catalunya, 7 Telèfon 932 639 222, adreça electrònica  siad@gava.cat