Recaptats 17.500 euros per combatre lel coronavirus
Foto: Hospital de Viladecans

L’Hospital de Viladecans agraeix enormement les mostres de suport que està rebent aquests dies i les donacions material de protecció i material sanitari i no sanitari que han fet empreses, institucions i persones particulars, així com de productes d’alimentació i d’higiene personal que diversos establiments han fet arribar als professionals del centre.

Durant les darreres setmanes, el centre ha rebut un allau de solidaritat per part de la població. Ajuntaments, empreses, fundacions, associacions, centres docents, entitats sense ànim de lucre i particulars de l’àrea d’influència de l’Hospital i d’altres municipis s’han mobilitzat com mai per ajudar el centre a fer front a l’actual crisi sanitària. Fins ara, prop de seixanta empreses i institucions han realitzat donacions solidàries en espècie a l’Hospital.

Des del començament de la crisi, l’Hospital ha rebut moltes peticions de particulars i empreses per fer ingressos econòmics. El dia 3 d’abril, el centre va anunciar la possibilitat de poder fer transferències al compte corrent de l’Institut Català de la Salut ES10 2100 3119 3822 0014 5092. Des de llavors, s’han recaptat 17.760 euros. Aquests diners es destinen a dur a terme accions extraordinàries vinculades a la crisi provocada pel coronavirus.

La majoria d’aportacions econòmiques han estat fetes per particulars, que han fet petits ingressos, però també s’han rebut transferències de diverses entitats: la Fundación Profesor Rodrigo Uría; el Club Basquetbol Viladecans; les AMPA de l’Institut d’Educació Secundària Miramar i del Col·legi d’Educació Infantil i Primària Montserratina, de Viladecans, i el Centro Cultural Raíces de Andalucía, de la ciutat.

Les persones i organitzacions que fan donacions econòmiques a través d’aquest compte es poden beneficiar de la deducció fiscal corresponent. Per fer-ho, després de fer l’ingrés, han d’enviar un missatge de correu electrònic a l’adreça donacionscovid.hv@gencat.cat, adjuntant-hi el justificant de la transferència i indicant el nom complet o raó social, el NIF i l’adreça postal.