Després del lliurament dels trofeus s'ha fet la foto de família dels equips guanyadors amb l'alcaldessa
Després del lliurament dels trofeus s'ha fet la foto de família dels equips guanyadors amb l'alcaldessa

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, avui ha tornat a felicitar i agrair a tots els participants en aquesta edició del Talent a les Aules l’esforç i treball, a més, en una situació tan complicada com la que es va viure amb el confinament per la Covid-19. També ha destacat la gran tasca de tots els mentors que han orientat el treball dels estudiants. “Ahir vam fer la gala final del Talent a les Aules 2020 de manera telemàtica. Avui amb més calma i prenem totes les mesures i la distancia social hem volgut trobar-nos amb les guanyadores de tres tercers premis i un segon premi. També amb els mentors, patrocinadors i professors i felicitar-los personalment”. La majoria dels grups guanyadors està format per noies i l’alcaldessa això ho ha remarcat “És una anècdota però a mi sempre m’agrada assenyala la capacitat i el talen femení que en aquesta edició encara s’ha demostrat més”.

Raquel Sánchez els ha recomanat “que continuïn apostant per les seves idees i pels seus projectes” i ha assenyalat que “aquesta edició ens ha demostrat que tot i els problemes derivats de la pandèmia quan es treballa, es treballa en equip i amb il·lusió les coses surten igualment bé, a més d’emportar-te un aprenentatge”.

A la final de la iniciativa impulsada pels ajuntaments de Gavà i Viladecans per fomentar la cultura emprenedora de l’alumnat dels centres de Secundària van arribar 12 projectes, 6 de Gavà i 6 de Viladecans.

El projecte Dream Jobing, realitzat per Júlia Martín i Marta Rodríguez, del col·legi Bon Soleil i mentoritzat per Sergio Cócera del Grupo Lancaster va obtener el segon premi. Marta i Júlia van coincidir en que ha estat una experiència molt bona “perquè hem après moltíssimes coses que no esperavem i sobretot a treballar en equip”, explica Julia. La seva companya, Marta, també està molt agraïda a l’experiència “ha estat una oportunitat única i hem après molt i hem guanyat moltíssima confiança en nosaltres mateixes”.

Dos projectes presentats per dos equips del col·legi Santo Àngel i un pel col·legi San Pedro van obtenir el tercer premi. Es tracta del Projecte Silence de Carles Moya i María Inés Areosa, del col·legi Santo Ángel, mentoritzat per Mayca Luna de Lunallar; del projecte Eco Global. Moda sostenible d’Ainhoa Cortés i Claudia Urrea, també del col·legi Santo Ángel, mentoritzat per Elena Cañada de Lipotec i el Projecte Eco-Cap d’Ainara Santos i Elena Navarro del col·legi San Pedro, mentoritzat per Víctor Vegas d’Air-Val.

Els mentors son peces cabdals en aquest projecte. I d’això sap molt Mayca Luna, de Luna Llar, mentora des de la primera edició. “Aquesta edició ha estat diferent perque pel confinament no hem pogut relacionar-nos directament, pero estic super orgullosa del meu equip. Malgrat el confinament, s’han esforçat moltissim, han aprés molts i han presentat un projecte increíble”.

Talent a les Aules és un projecte destinat a fomentar la cultura emprenedora dels alumnes dels centres de Secundària de Gavà i Viladecans. Hi han participat alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior de 9 centres educatius de Gavà (l’Institut Bruguers, l’Institut El Calamot, el Col·legi Santo Àngel, el Col·legi Immaculada Concepció,el Col·legi Sagrada Família, el Col·legi San Pedro, el Col·legi Sagrat Cor, el CEFP Núria i el Bon Soleil.