porta a porta
Badia, inspeccionant un dels contenidors aquest migdia

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha visitat avui alguns dels comerços de la zona de vinents on, a partir del proper 14 de setembre, està previst que comenci la recollida de residus porta a porta. Badia ha xerrat amb alguns dels comerciants per copsar de primera mà el grau de satisfacció dels botiguers amb aquesta nova mesura, i fins i tot ha pogut comprovar el funcionament d’un d’aquests bujols en una de les botigues que ha visitat.

L’alcaldessa ha destacat en declaracions als mitjans de comunicació oficials de Gavà que “l’Ajuntament ha iniciat aquesta campanya en una zona limitada de la ciutat, la zona del entre, on hi ha uns 250 comerços dels quals hem aconseguit que participi més del 90%. És una dada molt important perquè aquests comerços, a través d’uns contenidors de 125 o de 250 litres que hauran de deixar a la via pública a partir de dos quarts de nou del vespre, tindran l’oportunitat de reciclar tot allò que no sigui vidre, per exemple cartró, orgànica, paper o plàstic”.

porta a porta

Badia ha destacat que l’objectiu d’aquesta iniciativa, a banda de donar sortida al reciclatge comercial, és “que una vegada tinguem ordenats tots aquests comerços de la zona centre, serà el moment de poder implementar amb certa garantia la recollida porta a porta ciutadana en el barri del centre i de l’Illa”. D’aquesta manera, segons l’alcaldessa, “els nivells de reciclatge serien molt més alts i la ciutadania podrà reconèixer i valorar la comoditat de poder reciclar amb el porta a porta”.

Cal destacar, en relació a aquest nou servei de recollida porta a porta en els comerços del centre, que a partir de l’1 d’octubre “començarà a funcionar un nou servei de supervisió que no és punitiu, sinó que el que vol és corregir totes aquelles desviacions que es puguin estar produint en l’ús o en la capacitat de reciclatge de cadascun dels establiments”.