Montse Català

Veïns solidaris muntarà una parada el proper 28 d’octubre a la Rambla, aprofitant la celebració del Flea Market, on vendran objectes donats de segona mà amb l’objectiu de recaptar fons per ajudar al petit Jeyden Vaca, un infant de 10 anys de Gavà que pateix distrofia muscular de Duchenne, una malaltia degenerativa que no té cura i va paralitzant els músculs del cos.

Des de Veïns Solidaris, Montse Català, explica que “cada vegada que es fan els mercats de segona mà hi anem i el que recollim ho donem a causes benèfiques, a persones que passen per situacions vulnerables i, en aquest ocasió, centrarem els esforços en ajudar a aquesta família perquè necessita comprar un cotxe de segona mà per poder portar al nen a les diferents i costoses teràpies que ha d’anar a fer, ja que moure’s en transport públic els resulta molt complicat”.

Català explica que “posem a la venda objectes que la gent ens va donant. Fem crides a les escoles i a persones conegudes perquè ens ajudin i també ho publicito a través del meu Facebook. Tot el que vaig recollint ho guardo en un local que tinc i després ho aportem al mercat. En aquesta propera ocasió també recollirem donatius per al Jeyden anunciant el compte bancari i el Bizum”.

La distrofia muscular de Duchenne afecta a 1 de cada 5.000 infants al món (al voltant de 20.000 casos nous cada any). La malaltia no té cura i el tractament, a base de corticoesteroides, només alenteix la paralització dels músculs. Els malalts que la pateixen tenen una esperança de vida de 30 anys. La família del Jeyden explica que “el nen necessita diferents teràpies cada dia perquè el seu cos segueixi funcionant, el que suposa uns 500 euros cada mes”

Si voleu fer alguna aportació econòmica podeu ferla a:Compte Bancari de Jeyden Vaca Martin: ES46.1465.0120.39.2054000291

Bizum:635.540.212 Sonia.M.