Foto final amb l'alcaldessa, premiats i participants en aquest acte d'inici del curs
Foto final amb l'alcaldessa, premiats i participants en aquest acte d'inici del curs

L’Espai Maragall va acollir ahir a la tarda la inauguració oficial del nou curs escolar amb un acte que va comptar amb l’assistència d’una nodrida representació de la comunitat educativa local, representants de la Corporació Municipal, encapçalada per l’alcaldessa, Gemma Badia, i l ‘inspectora d’Educació i representant de Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat, Susanna Igual

L’acte va comptar amb les intervencions de diferents representants de la comunitat educativa, que des de diferents òptiques, van explicar experiències viscudes en el darrers curs escolar i com es va iniciar el 5 de setembre aquest 2022-2023. Concretament, van prendre la paraula Mònica Arcos , presidenta AFA escola L’Eramprunyà, com a representant de les Ampas/Afas escoles públiques; Montse Moreno, membre de la junta del col·legi San Pedro, com a representant de les d Ampas/Afas escoles concertades; Raúl Pérez, director de l’escola Marcel·lí Moragas, Ana Barquero, directora de l’escola Jacme March i Stèphane García, director del col·legi Santo Angel.

L’inspectora d’Educació i representant de Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat, Susanna Igual va agrair l’esforç que diàriament duen a terme els professionals de l’educació. “Crec sincerament que no hi ha paraules per agrair tot aquest esforç, dedicació i hores que heu dedicats tots i cadascun de vosaltres sobretot en aquests dos cursos rebatellats alguna vegada com a generació de pandèmia. Però sobretot, i més encara, les energies i hores dedicades per iniciar-lo enguany, per tenir-ho tot a punt el 5 de setembre i el 7 de setembre afegint les tardes amb el deure educatiu”.

L’alcaldessa, de la seva banda, va lloar l’esperit de col·laboració entre els centres i les AFAs, va reivindicar la necessitat de sumar esforços amb l’Ajuntament i va assegurar que, des del Consistori, se seguiran destinant ajuts per mantenir la qualitat educativa al municipi: “Estem fent ajuts de llibres és el que volem. Volem que no faltin llibres, que tothom pugui fer extraescolars, les sortides curriculars. Això per a nosaltres és basic i també fem les nostres inversions amb les obres d’escoles. Això vull posar-ho en valor perquè no en competència nostra fer-ho però ho fent perquè es interessa que les escoes de la ciutat tinguin aquest manteniment”.

Projectes i persones premiades

En el decurs de l’acte es va fer el lliurament de tres premis Gavà Educa a la qualitat educativa. Va ser per als projectes “Aprenem de la terra” d’ADISGA; “Festa Major” del Salamero i “Signar en família” de l’AFA Maria Felip.

També com es tradició es va premiar la trajectòria professional dels docents que s’han jubilat: Ma Teresa Marco, del col·legi Sagrada Família; Pilar Villarroel, de l’escola l’Eramprunyà; Jordi Serra, de l’Institut de Bruguers i Olga Martinelli del Suport Educatiu de Ca N’Espinós.

Al llarg de l’acte d’inici del curs escolar es va projectar un vídeo en que es recollia la tasca feta durant el curs passat i es donava la benvinguda al nou curs escolar. I de l’emoció del vídeo al somriure que van provocar els números del grup d’animació de pallassos Mabsutins.