Reina de les festes del Pilar 2018
La Reina de les Festes, Ariadna Maurel, al centre de la foto

La Casa d’Aragó de Gavà, Viladecans i Castelldefels ha donat inici, aquest dissabte, a la celebració dels actes del Pilar. El Casal Municipal de Cultura American Lake ha estat, un any més, l’escenari on ha tingut lloc la presentació de la Reina de les festes que enguany recau en la persona d’Ariadna Maurel Juanes, que curiosament és germana de la qui va ser anterior Reina, Anabel Maurel.

En la seva intervenció, l’encara president de l’entitat regional, Miquel Ávila, recordava que “l’associació ha patit una etapa difícil, però sortosament s’ha trobat una solució als problemes econòmics que patíem i que, fins i tot, ens va obligar a posar en venda el local. De moment però, no caldrà gràcies a l’acord amb el qual hem arribat amb el CF Gavà per compartir-lo. L’entitat esportiva ha acceptat el lloguer amb opció a compra de l’espai sobre el que pesa una hipoteca”. Ávila precisa que, en breu, es farà una assemblea extraordinària on s’exposarà la solució que, al seu entendre “beneficia a ambdues parts”, i per “votar la nova junta, que podrà assumir el càrrec amb les finances sanejades”.

El pregoner de les festes ha estat el president de la Casa de València, Sergio Engli, qui després d’afirmar que per a ell “suposa un orgull i un honor” va posar en valor la necessitat de “mantenir l’estreta relació entre les entitats regionals” que, amb el temps “han anat perdent massa social” i que hauran de lluitar per “evolucionar per seguir vives i continuar treballant pel seu objectiu, que no és altre que la defensa i preservació de la nostra cultura”. Engli va explicar que el seu vincle amb Aragó és fort, ja que el seu avi, nascut a Terol, “va estar molt vinculat amb la casa regional i estimava tant la seva terra i la seva cultura fins al punt que va ser enterrat vestit de maño i acomiadat amb cants de jotes”.

Miquel Ávila va recordar que aquestes festes “són les més importants per a nosaltres” i va destacar que “el programa és ampli i variat per tal que tothom es pugui divertir”. El moment culminant serà el 12 d’octubre, amb la missa baturra, el trasllat de la imatge de la Mare de Déu amb la posterior ofrena floral i l’espectacle folklòric aragonès que, any rere any, desperta una gran expectació. Cal esmentar que, la paella gegant que faran el dia 7 d’octubre, es cuinarà, aquest any, a la Torre Lluc de Gavà, i no al Castell de Castelldefels. El 21 d’octubre, es disputaran les finals dels torneigs esportius a les instal·lacions del Canal Olímpic de Castelldefels amb el posterior lliurament de premis i un dinar de germanor a la Casa d’Aragó. El dia 27 d’octubre, es farà la “V Gimcana Intercentres” i el 17 de novembre, el I “Concurs Escape Aragonés”.

La vetllada de dissabte va continuar amb la rifa d’un pernil, l’actuació de jotes del grup Añoranza i un sopar per a socis i simpatitzants al bar del seu centre.