amezcua

La sala d’exposicions de la biblioteca Josep Soler Vidal ha acollit aquest 11 de desembre la inauguració de l’exposició de Sant Nicasi que cada any fa la Fundació Hervás Amezcua per a les Arts. Sota el títol “La respiració de les plantes”, diversos artistes reflexionen sobre el paper de les plantes en l’existència humana, a través de gravats i poesia. Antonio Hervás Amezcua, director de la fundació, ha explicat que “la base d’aquest títol està en una carpeta de gravats que vam fer durant la pandèmia amb Paloma González i Luisa García-Muro, a través d’uns poemes de Carles Duarte. Després hi ha una sèrie d’autors que s’hi han anat afegint, i també hi ha els 20 gravats que jo he anat fent per als amics de la fundació cada any, des del 2003, quan la vam inaugurar”.

El poeta Carles Duarte s’ha mostrat molt content de tornar a col·laborar amb la fundació en una exposició que, segons ha dit, “és important perquè es tracta d’un projecte que posa en relleu un llenguatge artístic molt important que és el del gravat, al qual no sempre el considerem com cal”. Pel que fa al tema de la mostra, ha dut a terme un procés creatiu basat en un diàleg amb els gravats dels artistes participants: “nosaltres necessitem les plantes, no només són un objecte decoratiu, sinó que formen part indispensable del cicle de la vida. Aquest conjunt de gravats i poemes posa en relleu el paper de les plantes, les situa en la importància que tenen en la nostra manera de sentir-nos vius i celebrar-ho a través de l’art amb la mirada d’artistes d’una gran trajectòria”.

En aquesta exposició col·lectiva hi han participat, a més de Duarte i Antonio Hervás Amezcua, els i les artistes Xabier Etxebarria, Coia Boqueras, Luisa García-Muro i Paloma González. “La respiració de les plantes” es pot veure a la biblioteca Josep Soler Vidal fins al 31 de gener de 2024.