Restringida la mobilitat comarcal fins el dia 11 de gener

El Govern de la Generalitat ha anunciat un enduriment de les restriccions a partir del dilluns 21 de desembre per frenar la propagació del virus, que segons les dades, lluny de frenar-se, agafa velocitat i dibuixa “una situació crítica”. Les mesures anunciades aquest divendres estaran estaran vigents fins el dilluns 11 de gener.

Restriccions de reunió

Es podran reunir un màxim de sis persones, amb l’excepció de Nadal, Sant Esteve, Cap d’any i Reis. En aquestes dates es podran reunir fins a deu persones, d’un màxim de dues bombolles de convivència.

Restriccions de mobilitat

Es limita la mobilitat a l’àmbit comarcal, amb l’excepció dels desplaçament per a visitar familiars i els desplaçaments de bombolles de convivència per anar a la segona residència o a una destinació fixa com un hotel o una casa rural.

Restriccions a la restauració

A partir de dilluns, bars i restaurants només podran obrir de 7.30 a 9.30 del matí i de 13.00 a 15.30 de la tarda.

Els establiments que fan menjar per emportar-se també podran obrir de 19.00 a 22.00, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.

Pel que fa als espais, bars i restaurants poden obrir a l’interior, amb un 30% de l’aforament, i les terrasses. A les taules hi poden seure fins a 4 persones, ampliables a 6 si són bombolla de convivència.

L’excepció, per a la restauració, són els centres comercials, on els bars i restaurants han de tancar per evitar que es concentri vida social en aquests establiments.

Restriccions al comerç

També han de tancar els gimnasos que hi ha als centres comercials.

La resta de comerços dels centres comercials poden continar obrint com fins ara.

Restriccions a l’esport

També podran continuar obrint els establiments esportius: els que són a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50%; els que són interiors amb un aforament màxim del 30% i amb cita prèvia.