retallada de dos grups
Un moment de la reunió de Badia amb els directors dels centres educatius gavanencs

L’Ajuntament de Gavà rebutja frontalment la reducció de dos grups d’I3 a dos col·legis gavanencs que té previst la Generalitat de Catalunya pel proper curs. A les portes del procés de preinscripció, l’alcaldessa de Gavà ha estat contundent en aquesta qüestió: “No tolerem de cap de les maneres que hi hagi una reducció d’oferta de places a les escoles públiques gavanenques”.

Segons l’alcaldessa, “es parteix d’entrada en el procés d’inscripció amb dos grups menys a dues escoles de la ciutat, i això és inadmissible” perquè “en el moment en el que s’ofereixen menys places la gent busca l’oferta allà on trobi les places disponibles realment. Si no hi ha una demanda el que s’ha de fer es estudiar la demanda després de fer l’oferta de places, mai abans, perquè si ho fas abans ja estàs coartant quina és la demanda real d’aquestes places públiques. Per tant, no podem tolerar un retall inicial abans de saber quina és la necessitat real de la nostra ciutadania”.

L’alcaldessa ha recordat precisament que “altres anys ja es van fer retallades que després es van haver de revertir perquè no estaven justificades”, i també sosté que “una oferta menor abans de fer un procés de preinsicipció significarà una demanda menor, i aquesta no és la fórmula: deixem que la gent demani les places que necessita i després valorem si es cobreixen o no les ràtios que s’estan oferint. Aquesta és la lògica que ha de seguir una oferta de preinscripció”.

En aquest sentit, Badia ha assegurat que l’Ajuntament de Gavà “no només recolza el suport obvi a una escola pública i de qualitat, sinó que a més vol que el futur de l’escola pública de la nostra ciutat estigui garantit. Així que reivindicarem allà on toca, que és a la Generalitat de Catalunya, que es mantingui no més les places que s’estan oferint, sinó que a més no es plantegin una retallada de l’oferta d’inici amb places que tranquil·lament podrien estar ocupades per infants de la ciutat”.

L’alcaldessa ha fet aquestes declaracions en acabar una reunió que ha mantingut aquest migdia amb els directors dels centres educatius públics gavanencs, tant escoles com instituts. En aquesta trobada, a banda d’aquest tema, s’ha parlat també del procés de preinscripció pel curs 2023-2024 que donarà inici el proper 6 de març. Segons ha destacat Badia, “és molt important que l’oferta educativa de tots els centres públics de la ciutat continuï sent una oferta de qualitat”.

Amb els directors dels centres educatius “he volgut compartir quines són les inquietuds i les necessitats que tenen, i també he parlat de com podem iniciar aquest procés de preinscripció que ve ara d’una manera en la que, de manera eloqüent, es posi en valor tota la feina que s’està fent des del sector públic per tal d’oferir una escola assequible per a tothom i que mira cap el futur. I una escola, a més, que cada vegada treballa més, i sap treballar-los bé, els seus projectes educatius”.

Respecte a la qüestió de les retallades, Gemma Badia ha avançat que properament es reunirà amb representants de les AFAs de Gavà perquè “s’ha de deixar molt palès quina és la situació, quin és el futur, i quin és el recorregut que té l’educació pública de la nostra ciutat”. L’alcaldessa també ha explicat que “a sobre de la taula hi ha una petició d’una reunió d’urgència de la comissió permanent”. A més, ha anunciat també que, “tot i que el temps és molt just perquè el Ple Municipal és dijous vinent i la preinscripció comença el 6 de març, intentarem tirar endavant una declaració institucional totalment consensuada amb els grups de l’oposició per tal de remetre aquesta demanda des de l’Ajuntament de Gavà a la Generalitat de Catalunya”.