asambleaedu

asambleaedu

Un vídeo denúncia i un acte lúdic, noves accions de protesta de la comunitat educativa de Gavà

Així es va acordar en el decurs d’una assemblea celebrada al col·legi Eramprunyà

Una macrofesta a finals de febrer, un vídeo de denúncia de la situació de l’escola publica tant a primària com a secundària a Gavà i la distribució d’informació sobre aquest aspecte en els centres educatius, a partir de desembre, han estat les accions aprovades per l’assemblea de la comunitat educativa de Gavà celebrada ahir a la tarda al col·legi Eramprunyà. Per preparar aquestes iniciatives es van constituir tres comissions amb representants dels diferents centres.


“Amb aquestes accions volem continuar la lluita reivindicativa que vàrem iniciar fa més d’un any. Volem una escola publica de qualitat i denunciem les retallades indiscriminades per part del govern de la Generalitat”, explica Andreu Murillo, integrant de la Comunitat Educativa de Gavà qui afegeix “l’educació no potser una partida econòmica més, ja que afecta directament al futur de la nostra societat, al futur dels nostres alumnes, als futur dels nostres fills i filles”.


A l’assemblea es va tornar a denunciar que les escoles de primaria i secundària perden entre 1 i 8 mestres i professors, el augment d’alumnes per aula que a l’institut bruguers arriba als 45 per classe. Un altre dels problemes greus es la no contractació de cap substitut abans del 10è dia laboral de baixa (dues setmanes naturals) ni si la durada prevista és inferior als 14 dies. A tot això s’afegeixen retallades que afecten a serveis educatius com logopèdia, serveis d’educació especial, a una disminució de les beques de menjador, llibres i material i paralització de projectes de millora de centres educatius com és el cas de l’institut bruguers.