Retirada de 200 kg de plantes invasores

Desenes de persones van participar el passat diumenge en diverses accions de sensibilització ambiental: plantacions a les dunes, observació de la biodiversitat, taller sobre meduses i detecció de microplàstics.

Es tracta de la iniciativa Platges Met al litoral metropolità que ha sumat la seva segona edició i que ha servit també conscienciar sobre la conservació del nostre litoral

Es van fer un total set activitats diferents, en què hi van participar moltes famílies. Les actuacions participatives dutes a terme estaven relacionades amb la competència de l’AMB sobre la gestió integral de les platges: neteja de la sorra, manteniment de les instal·lacions i creació i conservació dels sistemes dunars.

Observació de la biodiversitat

La platja de Gavà va acollir un taller sobre la importància dels insectes i la biodiversitat a les platges metropolitanes en el qual les famílies van construir un hotel d’insectes amb material reciclat

Plantacions a les dunes

Les platges de Castelldefels i Sant Adrià de Besòs van acollir aquestes actuacions, que potencien la formació i conservació d’aquests ecosistemes naturals. A Castelldefels es van retirar 200 kg de plantes invasores, especialment de l’espècie Carpobrotus, que suposa un impediment per al creixement de les espècies autòctones de les dunes, i s’han plantat fins a 400 exemplars de borró, espècie fonamental en el seu desenvolupament. A Sant Adrià de Besòs ses van plantar diferents espècies dunars: 75 unitats d’Ammophila arenaria, 45 de Matthiola Sinauta, 15 d’Eryngium maritimum i 15 de Polyhonum maritimum.

Detecció de microplàstics

A Badalona, Montgat i Viladecans es van portar a terme activitats que van tractar les deixalles marines, l’origen dels microplàstics i els efectes d’aquests sobre la salut humana i la biodiversitat. Els assistents van poder experimentar tècniques de detecció de microplàstics amb metodologia científica.

La jornada, que s’emmarcava en el 13è cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans, estava organitzada per l’AMB, el Museu de ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments dels vuit municipis metropolitans del litoral.