Vídeo: Lluís Martínez/ Eva Rosa

L’Ajuntament de Gavà i la Generalitat acorden una comissió bilateral per promoure els sectors dels Joncs i Matabous

L’alcalde gavanenc, Joaquim Balsera, s’ha reunit avui a Barcelona amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila

L’Ajuntament de Gavà i la Generalitat de Catalunya han acordat la creació d’una comissió bilateral per tal d’accelerar els projectes econòmics dels sectors dels Joncs i de Matabous. L’acord s’ha pactat en una reunió que l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha mantingut aquest matí amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, a la seu del Departament a Barcelona. En aquesta reunió, Balsera li ha exposat a Vila “tots els plans que Gavà està treballant pel seu desenvolupament econòmic, fonamentalment el desenvolupament urbanístic dels sectors dels Joncs i Matabous que actualment necessiten una modificació del pla general”. Balsera ha destacat que “és important que ens anticipem, i per nosaltres és cabdal pel nostre futur tenir compensat el creixement que tindrem des de la perspectiva de l’habitatge amb aquest creixement de l’activitat econòmica que estem treballant i podem tenir en el territori”.

 

Els terrenys a que fa referència Balsera són una barreja d’equipament metropolità i local i zones de qualificació agrícola ubicades fora del Parc Agrari del Baix Llobregat i que sumen en total unes 130 hectàrees. Per gestionar la promoció d’aquest sòl, Balsera i Vila han acordat la creació d’una comissió bilateral “per establir mesures el més aviat possible en la direcció d’analitzar aquests entorn que és estratègic, m’atreviria a dir fins i tot per Catalunya, i poder desenvolupar-lo quan abans millor”.