Vídeo: Marc Farré

L’Assemblea Nacional Catalana busca col·laboradors

L’entitat es va reunir divendres, al Casal Municipal Sant Jordi, per establir les línies de treball que permetin sumar adeptes a la causa independentista

Fa un any que es va constituir l’Assemblea Nacional Catalana durant aquest temps l’entitat ha anat realitzant diferents actes a la ciutat en favor de la independència de Catalunya. Aquest divendres però, l’assemblea va organitzar una reunió oberta a socis i simpatitzants al Casal d’Entitats Sant Jordi on es va demanar la col·laboració per ajudar a convèncer els indecisos i és que, després el darrer 11 de setembre, i amb les perspectives d’un referèndum des de l’entitat consideren que ara és el moment de fer pedagogia.

 

Segons la coordinadora de l’ANC a Gavà, Bruguers Comas, “és cert que la independència no entra bé a segons qui, però si treballes des de la informació sobre temes seriosos com, què passarà amb la gent gran, o les pensions, és més concret i més fàcil d’entendre.”

 

A la xerrada hi acudí Jaume Marfany, membre el secretariat i del comitè executiu de l’Assemblea Nacional Catalana. Marfany va destacar que “la feina de l’entitat és també escoltar la ciutadania, sobretot en aquelles poblacions on no hi ha una majoria independentista”. Marfany també destaca que “és important fidelitzar la gent que ja està es treballant obertament per la independència i palar i escoltar als qui tenen dubtes per esvair-los de manera que es convencin que el camí és la independència”.

 

Durant la reunió, també es van anunciar les línies de treball amb altres entitats de la ciutat, com Òmnium Cultural, per crear, segons Comas, “un full de ruta comú per avançar de manera més efectiva en el nostre camí”.

 

També es va explicar als assistents quines són les línies a seguir per part de l’assemblea i és que s’està treballant en un full de ruta un text que s’ha d’aprovar en la propera assemblea general que se celebrarà el proper 16 de març a Girona.