revisions gratuïtes a Gavà per prevenir el glaucoma

Un any més, l’Institut Oftalmològic Tres Torres estarà la setmana vinent a la plaça Balmes de Gavà amb la seva unitat mòbil per fer una campanya de prevenció del glaucoma i la degeneració molecular associada a l’edat. D’una banda, hi ha el glaucoma que és una malaltia de l’ull que es defineix com una neuropatia òptica o del nervi.

Una pressió intraocular alta és un factor de risc per desenvolupar glaucoma i un glaucoma sense tractar condueix a un dany irreversible del nervi òptic de la retina amb la conseqüent pèrdua del camp de visió, el que pot convertir-se en una ceguesa parcial o total.

D’altra banda, la degeneració ocular associada a l’edat és una malaltia de la zona central de la retina que està present en un percentatge elevat de població major de 70 anys i representa la primera causa de ceguesa a partir dels 50 anys.

En aquestes revisions es mesura l’agudesa visual i la pressió intraocular. Les visites són gratuïtes i es fan amb l’objectiu de prevenir les malalties oculars i estudiar, a la vegada, la seva incidència en la població a Catalunya.

Durant la sessió, s’omple una fitxa amb l’historial clínic de tothom i després es fa una mesura de la tensió de l’ull i es mira el grau de visió, tot comprovant si es troben problemes per causes patològiques o fisiològiques.