Revisions gratuïtes per prevenir el glaucoma

Un any més, l’Institut Oftalmològic Tres Torres visita la plaça Balmes de Gavà amb la seva unitat mòbil per fer una campanya de prevenció del glaucoma i la degeneració molecular associada a l’edat. D’una banda, hi ha el glaucoma que és una malaltia de l’ull que es defineix com una neuropatia òptica o del nervi.

Una pressió intraocular alta és un factor de risc per desenvolupar glaucoma i un glaucoma sense tractar condueix a un dany irreversible del nervi òptic de la retina amb la conseqüent pèrdua del camp de visió, el que pot convertir-se en una ceguesa parcial o total.

D’altra banda, la degeneració ocular associada a l’edat és una malaltia de la zona central de la retina que està present en un percentatge elevat de població major de 70 anys i representa la primera causa de ceguesa a partir dels 50 anys.

Objectiu de la visita

En aquestes revisions es mesura l’agudesa visual i la pressió intraocular. Les visites són gratuïtes i es fan amb l’objectiu de prevenir les malalties oculars i estudiar, a la vegada, la seva incidència en la població a Catalunya.

Durant la sessió, s’omple una fitxa amb l’historial clínic de tothom i després es fa una mesura de la tensió de l’ull i es mira el grau de visió, tot comprovant si es troben problemes per causes patològiques o fisiològiques.