Ricardo Marín
Ricardo Marín actuarà a Gavà el proper 22 de maig

Ricardo Marín actuarà a l’Espai Maragall de Gavà el proper dissabte 22 de maig. El concert forma part de la gira de presentació del seu tercer àlbum com a solista, “Cuando”. El disc surt a la venda en format físic el proper 16 d’abril, però ja es pot comprar aquí i, de fet, es pot escoltar sencer en plataformes musicals com Spotify.

Marín ens ha explicat que el format del concert “encara no l’he decidit perquè anirà en funció de diversos paràmetres com el recinte, escenari i aforament. Jo de moment tinc presentacions en format acústic i a partir d’aquí es van sumant companys i podem oferir el concert en format trio o quartet, el que sí que és segur és que sonaran les cançons de “Cuando” i també hi haurà pinzellades del “Buenas intenciones”, el meu anterior disc”.

Tornar a casa és “un moment molt especial per a mi, és un plaer actuar al lloc que et va veure néixer i a més a prop de molts amics, segur que serà una nit màgica”.

Pel que fa al disc, Marín es mostra molt orgullós del resultat que, atenció, “és molt eclèctic, no hi ha una única direcció musical ja que totes les meves influències, que són molt variades, es reflecteixen en un disc eclèctic en quant a sons i a estils, et pots trobar des d’un funky fins a rock o pop, és el fruit de la barreja de sons que sonen a dins del meu cap”.

El disc té 10 cançons i conta amb dues col·laboracions importantíssimes: d’una banda, Teo Cardalda, líder des dels anys 70 de grups històrics del pop espanyol com Golpes Bajos y Cómplices, que apareix a la cançó “Un mar de hores calma”, i d’altra banda Antonio Carmona, que col·labora amb el gavanenc en el que precisament és el segon single del disc, “39 primaveras”. El passat divendres es va estrenar el videoclip d’aquest tema, on hi apareix Carmona, i Marín no es pot mostrar més content ja que “des del moment que el vaig composar vaig veure clarament que li havia d’ensenyar a Antonio, i ell no va dubtar ni un segon en participar-hi”.

Marín va gravar aquest disc en plena pandèmia, tal i com ja vam informar en aquest mateix mitjà de comunicació. I aquest és un aspecte important a “Cuando”: “El 80% del repertori del disc es va composar justament en el moment del confinament, i la pandèmia doncs es reflecteix en certs matisos dels textos, hi ha una muntanya russa en les lletres que és la que estàvem passant tots durant el confinament a casa”.

Les sensacions que està generant el disc són “molt positives, tenint en compte que s’ha fet des de la distància i hem aconseguit acoblar les energies que cadascú ha posat als seus propis home studios, gràcies sobretot a la persona que li ha donat forma al disc a nivell de mescles i masterització, Manuel Tomás. No ha estat una producció fàcil però sorprenentment el resultat és excel·lent”.

El primer concert de presentació va tenir lloc el passat 16 d’abril a Madrid. Les entrades pel concert de Gavà del 22 de maig ja estan a la venda a la plataforma Entrápolis.