Ricardo Marín

Ricardo Marín ja té una guitarra amb el seu nom. El veterà music gavanenc ha arribat a un acord amb la casa Zepol Custom Guitars que li ha fet una Signature Guitar específicament a mida per a ell, amb el seu nom i cognom.

Marín ens ha explicat que José Zepol “és un artesà de guitarres elèctriques malagueny, que també és luthier, al qual vaig conèixer fa anys en el decurs d’una gira amb Chambao en principi només per arreglar les meves guitarres que anaven a sortir en els concerts”. El guitarrista gavanenc destaca que Zepol “és un artesà que construeix totes les seves guitarres amb les seves mans, i del qual he tingut la sort de provar diverses guitarres en algunes gires. Un dia em va oferir la possibilitat de fer una guitarra a la meva mida, amb les pastilles i la fusta que a mi m’agradessin”.

Les indicacions que li va donar Marín no van ser molt específiques ja que “jo no soc un guitarrista molt tècnic, només li vaig dir que volia que no pesés massa i que fos versàtil per tal que agafés un ampli espectre de sons i que pogués tocar diversos tipus de música, un aspecte que és molt important en una gira per exemple com la de Manolo García, que abasta diversos estils”. Marín destaca que “és un somni tenir una guitarra amb el teu nom, exclusiva per a tu”.

Tot just la setmana passada va rebre aquesta guitarra i, en el moment que el vam trucar per parlar amb ell, el vam agafar “provant i ajustant la guitarra, perquè les guitarres noves s’han d’ajustar fins que s’emmotllen una mica a les teves mans”. Marín està “encantat” amb aquesta Signature Guitar, tant fins el punt que no dubta en qualificar-la com “el Rolls-Royce de les guitarres, i ja és una petita part de les 20 que formen part de la meva vida, així que estic molt content”.

Marín ha estrenat aquesta Signature Guitar en el primer concert de la gira de Manolo García que va donar inici el passat dissabte a Onda, i de la qual el guitarrista gavanenc és el director musical. De fet, Zepol també li ha confeccionat una Signature Guitar al propi Manolo García, tal i com es veu en aquesta foto extreta de l’Instagram de Zepol.

Ricardo Marín

I molta atenció als fans de Marín, perquè Zepol posa a la venda deu exemplars d’aquesta Signature Guitar que poden comprar per tenir la mateixa guitarra que el seu ídol. Aquests exemplars són totalment customitzables en tot allò que el client desitgi, “des de les pastilles fins els potenciòmetres o el color, tot i que la forma és la mateixa que la meva”, i tothom que vulgui una “ha de posar-se en contacte amb Zepol a través del seu Instagram”. No badeu perquè només n’hi ha deu exemplars i Marín ens ha assegurat que “ja tenim algunes reserves fetes”.