Roc del Migdia

L’Agrupament Escolta Roc del Migdia fa 35 anys, i ho celebraran el proper dissabte, 25 de febrer, amb tot un seguit d’activitats que faran al parc de la Torre Lluc i que tenen com a acte central la botifarrada popular que tindrà lloc a les 13:00 hores.

Víctor Sentís, secretari de l’entitat, ens ha destacat que se senten “molt contents” d’haver fet 35 anys ja que “no és fàcil actualment mantenir una entitat de lleure perquè tant la participació dels joves com aconseguir que estiguin motivats al mateix nivell que els monitors és una tasca complexa”. Una tasca, a més, més complicada encara perquè “no som un esplai normal sinó una entitat d’escoltisme”.

Aprofundint una mica més en el concepte de l’escoltisme, és “un moviment que ve dels boy scouts d’Estats Units, un mètode educatiu molt antic que neix fa molts anys durant la guerra en l’àmbit militar i que s’ha anat mantenint i renovant amb el pas dels anys”. Sentís admet que “potser des de fora es veu una mica estrany, però des de dintre es viu d’una manera molt especial i molt enriquidora”. Ell mateix es posa de fet com exemple en explicar-nos que porta 20 anys a l’entitat i que va entrar amb només 4 anys, i bromeja dient que “em quedaré aquí fins que em facin fora”.

L’Agrupament Escolta Roc del Migdia va néixer amb el nom de La Formiga i “amb quatre monitors motivats que només volien donar-li una mica de vida al poble”, i en fer 20 anys “ens vam adonar que hi havia moltes coses maques a Gavà i li vam canviar el nom pel de Roc del Migdia, que és la roca típica que es veu des de l’Ermita de Brugués quan mires cap el mar”. De fet, “els nostres colors de grup són el blau del mar i el taronja del color terrós d’aquesta roca”.

L’entitat compta actualment amb més d’una trentena d’infants apuntats i amb 13 monitors. Els 35 anys de l’entitat, de fet, es van assolir l’any 2023 ja que l’agrupament escolta es va crear l’any 1988, però la del 25 de febrer vindria a ser la darrera de les activitats que l’entitat ha organitzat per celebrar aquest aniversari. La festa és oberta a tothom, no només als membres de l’agrupament escolta.