Rodalies
Pisarello, amb López i Herrera al darrere, aquest matí davant l'estació de Rodalies de Gavà

Gerardo Pisarello, actualment diputat d’En Comú Podem-Guanyem el Canvi al Congrés dels Diputats, ha visitat aquest matí Gavà, que és “la ciutat entre altres coses de l’actual ministra de transports, Raquel Sánchez”, ha començat dient, per denunciar “el mal funcionament de Rodalies a Catalunya i sobretot l’actitud d’un Partit Socialista que sembla no considerar-ho una prioritat”.

Pisarello, en aquest sentit, ha “lamentat que la ministra Raquel Sánchez no hagi estat a l’alçada dels reptes que tenia”, i ha assegurat que “no només demanem aquest traspàs de Rodalies, que ens sembla urgent, sinó que demanem que cada euro que s’inverteixi a Catalunya en matèria d’infraestructures vagi a parar a Rodalies. I per tal que això sigui possible, si la gent ens dona la seva confiança el 23 de juliol demanarem que el Ministeri de Foment estigui dirigit per En Comú Podem per tal que la inversió en Rodalies sigui una absoluta prioritat”.

El diputat morat recorda que “en aquesta legislatura, i gràcies a la nostra pressió, s’ha aconseguit la major inversió en Rodalies des de l’any 2012”, però “també és cert que estem molt lluny de les inversions en altres comunitats autònomes, i encara arrosseguem retards i incidències que són absolutament vergonyoses i que perjudiquen sobretot a la gent treballadora”. Pisarello, doncs, afirma no entendre que, “en aquest context, el Partit Socialista i Esquerra Republicana prioritzin infraestructures com el quart cinturó, de la mateixa manera que tampoc entenem que el Partit Socialista prioritzi l’ampliació de l’aeroport per sobre de la necessitat de reforçar els trens de Rodalies. És una autèntica bogeria des del punt de vista climàtic i des del punt de vista de les necessitats de la gent”.

Pisarello ha estat contundent en assegurar que “el que necessitem no són més ampliacions de l’aeroport, són més trens i més inversió en Rodalies, que és el que beneficiarà a la gent treballadora, als joves que van a estudiar, i a la gent gran que només té Rodalies com a mitjà per poder viatjar amb tranquil·litat i amb seguretat”.

Pisarello ha estat acompanyat  de la coordinadora de Catalunya En Comú, Candela López, i del regidor de Podemos a Gavà, Miguel Herrera, qui ha agraït als seus companys que s’hagin desplaçat fins aquí per “donar visibilitat a aquest problema que tenim tant a Gavà com al Baix Llobregat amb Renfe, un servei amb carències però que al mateix temps és vital per la classe treballadora de la nostra ciutat”.