Roses per Sant Jordi a Gavà

Els catalans compraran entre 6,5 i 7 milions de roses per Sant Jordi, segons dades del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya. Aquesta xifra suposa un increment del 25% respecte el 2017, quan la Diada va caure en diumenge.

Una de les principals novetats d’aquest any és la rosa groga que es comercialitzarà com a mostra de solidaritat amb els presos a la presó. Tot i això, els majoristes es mostren convençuts que “l’estrella seguirà sent la vermella”.

Varietats

Pel que fa a la procedència, la majoria de les roses que se subministraran pertanyen a la varietat “Freedom”, que és originaria d’Equador i Colòmbia i que representa el 60% del total. Es tracta de flors amb capolls grossos, tiges llargues i una durabilitat més elevada. A banda, aquest 2018 també està tenint impacte una tercera varietat de flor que s’anomena ‘Red Naomi’ i ve d’Holanda.

Pel que fa a les roses conreades a Catalunya, representen un 10% del total del que es vendrà per Sant Jordi, ja que l’elevada demanda fa que els comercialitzadors es vegin obligats a buscar aquestes flors a d’altres mercats per atendre les peticions de tots els clients. A banda, també arribaran exemplars d’altres punts de l’Estat – un 10% més – com per exemple Soria.

El majorista afegeix que els preus es mantindran força estables o fins hi tot tendiran a reduir-se una mica a causa de l’elevada competència.