Ruta amb bici per conèixer les nostres ermites
Ermita de Sant Ramon

La Unió Muntanyenca Eramprunyà de Gavà ha preparat per al proper dissabte 14 de d’abril una ruta amb bici per descobrir les ermites del nostre territori més proper. També s’aprofitarà per fer una visita ràpida al Castell d’Eramprunyà i al monestir budista la Plana Novella.

Recorregut

El punt de trobada serà l’estació de Renfe de Gavà ales 07.30 hores, d’es d’on s’enfilarà el camí fins a l’ermita de Sant Ramon. D’allà, es baixarà per un camí trencat i força vertical per arribar a l’altra banda de la carretera fins a les Creus de Querol i, després, rumb a Sant Climent de Llobregat. En aquest punt es farà una parada per omplir d’aigua els bidons i comprar queviures si cal. Tot seguit es pujarà fina a l’ermita del Roser on es farà una aturada per descansar i esmorzar. A la represa, es farà desfarà un xic el recorregut per veure l’ermita de ca n’Amat i s’iniciarà la pujada per l’interior del bosc, per on es podran veure algunes fonts, fins arribar a la cruïlla de la carretera de Begues, la qual se seguirà una estona fins al Revolt d’El Burrito. Aquí se seguirà recte, per una mena de mur d’uns 350 metres, i per camins fins al Castell d’Eramprunyà, on cada segon diumenge de mes, els guies voluntaris de la UME expliquen el seu origen i la seva història.

A partir d’aquí es tornarà enrere, a buscar l’entrada al Parc del Garraf, per arribar a La Plana Novella, on es podrà gaudir de la visita al Monestir Budista. En aquest punt es dinarà i després es visitarà la darrera de les ermites del dia: la de la Santíssima Trinitat, molt a la vora de Sitges.

Per fer aquesta sortida, d’uns 60 quilòmetres, cal tenir la llicència federativa corresponent o demanar-la temporal a la UME.