Gavà ha activat la plataforma digital Gavà Participa-Gavà Decideix coincidint amb el procés de participació ciutadana que ha de definir els usos i la gestió de l’edifici de la Unió de Cooperadors, convertint-se així en el primer municipi del Baix Llobregat que posa en marxa aquesta infraestructura pionera on la ciutadania pot aportar propostes i pot consultar en tot moment com està el procés. Amb aquesta plataforma digital l’Ajuntament de Gavà dona un pas més en la implementació d’eines digitals en pro de la transparència i de la participació ciutadana. Recordem que Gavà ja va ser pionera a l’Estat espanyol en posar en marxa un portal de transparència, el portal de dades obertes.

La posada en marxa d’aquesta eina digital és possible gràcies a l’adhesió de l’Ajuntament de Gavà per compartir la plataforma Decidim.Barcelona per millorar la participació de la ciutadania en la concreció de les diferents actuacions municipals que l’afecten. Gavà és un dels sis municipis metropolitans que compartiran aquesta plataforma després del conveni signat al mes de febrer amb el Consorci Localret. El conveni permet a les administracions locals fer ús de la infraestructura digital, de codi lliure i obert. Es tracta d’una infraestructura transparent i traçable, que permet fer seguiment de les propostes dutes a terme per la ciutadania i del seu resultat, conèixer si han estat incloses o no, les respostes de la institució, etc…

Gavà estrena la plataforma digital Gavà Participa-Gavà Decideix amb el procés participatiu de la Unió de Cooperadors. Els gavanencs i les gavanenques poden fer des d’avui les seves aportacions a través d’aquesta via. Per això han d’entrar a https://participa.gavaciutat.cat/ i de registrar-se. Un cop registrat s’ha de donar conformitat i per verificar les dades caldrà introduir el DNI. Un cop fet aquest pas ja es pot iniciar el procés i fer la proposta Els ciutadans i ciutadanes podran fer les seves aportacions fins a l’1 d’abril. Posteriorment, a través de la mateixa plataforma digital es podrà veure el seguiment de les propostes i el resultat que surti de la redacció del document del pla d’usos i gestió. A més, hi haurà un històric de tot el procés que es podrà consultar en qualsevol moment.

De forma paral.lela el procés participatiu de la Unió de Cooperadors segueix el seu curs. Actualment el grup motor està treballant per presentar les primeres idees encaminades a fer d’aquest espai històric un equipament relacionat amb l’economia social, sostenible i col.laborativa. Un treball que es perllongarà fins al proper mes l’abril.

D’altra banda, s’organitzaran tallers presencials. El primer porta com a títol “Imaginant” i tindrà lloc l’11 de març, dia que es farà també una jornada de portes obertes a l’edifici de la Unió de Cooperadors. El segon taller sota el títol de “Gestionant” serà l’1 d’abril i servirà per reflexionar sobre el seu funcionament. Un altre via de participació és a través del web https://uniocooperadorsgava.cat/, a través de les xarxes socials @UnioCooperadorsGava a facebook, @UnioCooperadors a twitter i amb l’etiqueta #CooperaGavà. A partir d’avui també es pot participar mitjançant el portal digital Gavà Participa-Gavà Decideix.

PUBLICITAT