La Marató
Així les ha sortit el cor gegant als alumnes del Sagrat Cor

El col·legi Sagrat Cor de Gavà ha portat a terme aquest matí una curiosa iniciativa: la pràctica totalitat dels més de 300 alumnes de l’escola s’han desplaçat fins a la plaça de Batista i Roca i han format un cor gegant. L’acció s’ha dut a terme per col·laborar amb La Marató de TV3, que enguany està dedicada a la salut cardiovascular.

Tamara Carranza, professora del centre i tutora de 5è de Primària, ens ha explicat que la idea de fer aquest cor gegant s’emmarca dins de les activitats que organitza la Comissió Solidària que “fa uns anys vam crear a l’escola per ajudar a associacions i a entitats que ho necessitin, encara que no va tan enfocada a recaptar diners sinó a educar als nens en valors i que sàpiguen que és una societat diversa, que hi ha molta gent que ens necessita, i en definitiva volem que s’acostumin des de ben petits a que aportin el seu gra de sorra”.

Des d’aquesta comissió s’havia col·laborat abans amb entitats com ara l’Hospital Sant Joan de Déu, però “aquest és el primer any que participem en La Marató, i ho fem perquè ens va cridar l’atenció el tema de les malalties cardiovasculars. D’altra banda, vam decidir que seria una bona idea participar-hi tenint també en compte la referència al nom de la nostra escola”.

El cor gegant ha servit també, per cert, per tal de “donar una mica de visibilitat a la nostra tasca docent i que els pares sàpiguen una mica de tot el que treballem aquí a l’escola”.

Després de l’acció, i per tal de materialitzar la col·laboració amb La Marató, alguns alumnes del centre han recaptat diners entre els nombrosos assistents. Als que volien aportar alguna quantitat els alumnes els han regalat “cors fets seguint tècniques origami i que han confeccionat tots els nens de l’escola, des de P3 fins a 4t d’ESO, tot i que els més petits han fet només dibuixos ja que encara no tenen la destresa encara per manipular paper”.

La Marató d’enguany tindrà lloc demà passat, diumenge 18. No és la primera vegada que es dedica a les malalties cardiovasculars, la primera va ser l’any 1995, que era la quarta Marató. L’any 2007 es va tornar a dedicar a les malalties cardiovasculars, i el 2014 a les malalties del cor.