Salut confirma el creixement de la pandèmia
Foto: Hospital de Bellvitge

Salut ha confirmat que la pandèmia entra en una nova fase i que en els últims deu dies les dades d’infecció han anat creixent amb més velocitat i ha posat com a exemple que “en els dos darrers dies el ritme de creixement és d’un 3-4% en els tests ràpids en persones simptomàtiques”.

Aquesta tendència es veu també reflectida en l’activitat assistencial a l’atenció primària on, després de 9 setmanes de baixada progressiva de l’activitat relacionada amb patologia COVID, s’observa un increment del 7% de l’activitat COVID en l’última setmana.

La incidència de nombre de persones per cada 100 casos diagnosticats que acaben ingressant a l’UCI ha anat augmentant al llarg de les darreres setmanes i ha passat de l’1,4% la primera setmana de l’any 2021, a l’1,7%, fins al 2,4% actual la setmana 10 del 2021.

Les autoritats sanitàries recorden que “cal seguir amb totes les recomanacions de seguretat i reduir al màxim les interaccions per minimitzar el risc de contagi”.

Cribratges a les universitats catalanes

La Generalitat ha anunciat que es preveu que, durant el mes d’abril, es farà el crinatge a 230.000 estudiants universitaris i a professionals dels centres que siguin asimptomàtics i que no s’hagin vacunat prèviament. Els resultats de les proves PCR es podran descarregar a través de l’aplicació La Meva Salut.