sardinada
Sardinada blava el dissabte 8 al Monument de la Vela de Gavà Mar

Els Castellers de Gavà organitzen la seva tradicional Sardinada Blava el proper dissabte, 8 de juliol, a partir de les 18:30 hores al Monument de la Vela de Gavà Mar. Tal i com ens ha explicat Miquel Comas, president de l’entitat, “és la primera vegada que fem la sardinada des de l’esclat de la pandèmia, aquests darrers anys no la havíem pogut organitzar per raons òbvies, així que estem molt contents de poder tornar-la a fer”.

La sardinada “és una activitat extra castellera que fèiem cada any des de l’any 2017 a l’estiu, podia ser al juliol o podia ser al setembre però cada any s’organitzava una en temporada d’estiu. No és res més que una sardinada popular per tal que la gent s’ho passi bé”.

Les edicions que van organitzar abans del 2020 van tenir força èxit: “Venia molta gent de Gavà, i a banda dels gavanencs resulta que molta gent que sortia de la platja cap a casa ens veia i aprofitava per berenar o sopar. A més, la canalla surt amb gana de la platja i això també ens ajudava a aplegar molta gent”.

Cal destacar que, a part de les sardines, també s’ofereixen frànkfurts, menjar sense gluten i menjar vegà “pels que no poden menjar ni carn ni peix”. Segons destaca Comas, “des de que vam començar a tornar organitzar activitats extra castelleres després de la pandèmia són temes que sempre hem tingut presents. De fet, el tema del menjar vegà ja el teníem en compte abans de la pandèmia, i ara hem decidit obrir la possibilitat d’oferir menjar sense gluten, no és que hi hagi moltes persones que el demanen però si dones aquest serveix la gent t’ho agraeix perquè n’hi ha que no poden menjar res amb gluten i estan agraïts de poder compartir una estona amb nosaltres”.

Comas posa en valor que “la nostra intenció és que tothom pugui gaudir d’una estona compartint sardines, mig sopar, i una mica de música, i també és important que els que la organitzem també ens ho passem bé”. Es tracta, doncs, de fer “una activitat oberta a tota la ciutadania, no només a la gent vinculada als castellers, amb l’objectiu de fer pinya”.

Respecte a la música, la previsió és que vingui un DJ aproximadament a dos quarts de deu de la nit, i la seva sessió s’allargarà en principi fins l’1 de la matinada “que és quan tenim previst acabar i recollir tot”.