platja-050516

Imatge d’un indret de la platja de Gavà

La platja de Gavà revalida la Q de Qualitat Turística

El litoral gavanenc manté la certificació en una temporada en què s’ha recuperat la Bandera Blava

La Q de Qualitat Turística onejarà un any més a la platja de Gavà. Aquest distintiu que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE)  acredita la qualitat del servei de les instal·lacions ubicades a la platja i de la seva gestió. La “Q” assegura la qualitat, seguretat, el rigor i la professionalitat dels serveis que ofereix la platja de Gavà. Això fa referència als equipaments d’ús públic; els serveis de neteja i la recollida selectiva de residus; els dispositius de seguretat, salvament i primers auxilis; els serveis d’ informació; els accessos a la zona de bany; els serveis higiènics; i els serveis dels establiments d’oci.


La “Q” de Qualitat es va aconseguir per primera vegada l’agost de 2010 i des de llavors s’ha aconseguit renovar cada temporada. Enguany, aquesta renovació coincideix amb la recuperació de la Bandera Blava, que s’havia perdut l’estiu de 2015.


Entre les novetats d’aquesta temporada de banys destaca el Punt d’Informació Turística, ubicat en un mòdul nou i funcional a tocar del monument de la Vela, on el visitant pot trobar tota la informació de l’oferta cultural, gastronòmica, comercial i de lleure de Gavà així com un plànol on es detallen tots els punts d’interès.


El dispositiu de vigilància, salvament i socorrisme també ha incorporat nous serveis com ara la cadira de vigilància del carrer de Pals i un vestuari per a persones minusvàlides al carrer de Premià, on també s’ha reubicat a la sorra el lloc de socors.


D’altra banda, l’Ajuntament de Gavà ha posat en marxa aquest estiu el Pla de Mobilitat Sostenible a la Platja amb l’objectiu de minimitzar els embussos i els problemes d’estacionament. Una de les accions incloses en aquest pla va ser la posada en servei, durant els caps de setmana i festius de juny i juliol, d’un servei de bus llançadora gratuït entre el Parc Comercial Barnasud i la platja.


Altres accions incloses al pla municipal i que es mantindran durant tota la temporada de platja han estat l’habilitació d’una zona d’estacionament regulat a l’avinguda Europa núm. 36 amb capacitat per a 115 vehicles; el reforç de la vigilància policial i del servei de grua, a més de la instal·lació d’un dipòsit de vehicles a l’avinguda d’Europa i un nou Bicibox per promoure l’ús de la bicicleta per anar a la platja.