Segon dimecres de protesta al Hospital de Viladecans
Foto: Javier Snorkel Lopez Moran

La secció sindical de la CGT de a l’Hospital de Viladecans ha convocat, per segon dimecres, als professionals de la salut del centre a fer una aturada i concentrar-se a l’entrada de l’hospital amb l’objectiu d’exigir millores en les seves condicions salarials i laborals. A l’igual que fa una setmana, durant l’estona que ha durat aquesta protesta, i que pretén, s’han recordat les retallades de drets que en els darrers anys han patit i que no s’han recuperat. Reclamen al Govern de la Generalitat pagues pendents i el retorn a la jornada de 1599 i 1445 hores anuals.

També demanen que no oblidin que com a treballadors de centres sanitaris una són “una peça clau per la societat” com hagi ha posat de l’emergència sanitària.

Durant l’aturada s’han mostrat diferents pancartes i rètols on s’ha denunciat “la privatització de la sanitat”, s’ha reivindicat “una UCI en el nou hospital”, que els professionals de “més de 55 anys no facin torn els caps de setmana” i “millores salarials”, entre d’altres.

Salaris no recuperats en una dècada

En les nòmines de bona part dels professionals sanitaris catalans apareix encara un “menys 5%”. Per aquell reial decret del 2010. Els recorda així que el seu sou continua sent un 5% menor des de llavors, que mai es va arribar a recuperar la retallada del tot, a pesar que la crisi dels bancs ja es va pagar i fa anys que l’economia havia ressorgit. Aquest descompte consolidat perviu deu anys després en les nòmines sanitàries de tota Espanya. A Catalunya, encara que s’han aplicat increments en els últims tres anys, encara recorden que els deuen el 100% d’una paga extra que els van retallar en el 2014 i el 60% de la del 2013.