Segon dissabte del Mercat de Pagès

Demà, 10 de juliol, tindrem el segon dissabte de Mercat de Pagès a Gavà, amb la instal·lació de parades de venda d’hortalisses i fruites del Parc Agrari del Baix Llobregat a  la plaça Major i al carrer de Salvador Lluch. Aquesta inicitiva que va arrencar amb molt bona collida a la setmana passada ,i que també es repetirà dissabte vinent, 17 de juliol, se suma al ja consolidat Mercat de Pagès dels dimarts al matí a la Torre Lluch i, segons com funcioni es decidirà habilitar-lo, o no, de manera fixa a partir del setembre en aquest, o un altre emplaçament.

Està previst, a més, tant aquest dissabtes come l proper també hi participin productors alimentaris locals que complementran l’oferta comercial del Mercat de Pagès, del Mercat del Centre i de l’entorn de l’Illa del Centre.

L’objectiu d’aquesta acció, segons va explicar l’alcaldessa Raquel Sánchez, “és donar resposta a una històrica reivindicació del Mercat del Centre i del mateix sector agrari, i valorar tècnicament l’encaix en l’entorn i provar-ne la complementarietat comercial de cara a la implantació definitiva del nou Mercat de Pagès dels dissabtes que tindrà lloc la segona quinzena de setembre”.

Venda directa a Gavà Mar

Així mateix, i amb l’objectiu que les persones que a l’estiu visiten la platja de Gavà es puguin proveir dels millors productes del Parc Agrari, també es faran dues accions puntuals de venda directa al barri marítim els dijous 15 i 22 de juliol a la tarda, en l’entorn del monument de la Vela, a l’avinguda del Mar.

Productes de Km0

El Mercat de Pagès, segons va assegurar l’alcaldessa, “és important per promoure el consum de proximitat i de temporada,l a qual cosa que té un impacte positiu en el medi ambient, ja que garanteix la pervivència d’una activitat que contribueix a la protecció d’un espai d’alt valor ecològic i ambiental, redueix les distàncies entre el punt de producció i el punt de consum, i disminueix la despesa en envasos i combustible que comporten els productes d’importació”.

Les parades no poden lliurar bosses de plàstic a la clientela, amb l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits a favor del medi ambient.