Segona edició del Dog Day by Gos Àrtic, la gran festa de l’esport amb gossos

El Dog Day és diumenge a Gavà Mar i començarà amb una passejada cívica amb gossos amb sortida i arribada a La Vela.

La jornada, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Gavà tindrà un marcat caràcter solidari, ja que el programa d’activitats inclou la participació d’una desena de protectores i una desfilada per promoure l’adopció i la tinença responsable d’animals.

La festa es desenvoluparà al passeig marítim de Gavà Mar, on hi haurà una zona d’activitats, una d’exhibicions i una de formació. Totes les activitats són gratuïtes.

A la zona de La Vela es podrà visitar l’exposició fotogràfica solidaria amb Creu Roja de Catalunya, participar de les activitats infantils, presenciar exhibicions d’esports amb gossos i informar-se sobre l’adopció de gossos.

La Vela és també el punt de sortida de la passejada cívica amb gossos, que completarà un recorregut de poc més de 3 quilòmetres amb l’objectiu de conscienciar sobre la tinença responsable d’animals. Les inscripcions es podran formular al mateix punt de sortida i tots els participants rebran un obsequi.

Exhibicions i formació

Des de les 10 del matí, tothom que s’acosti a Gavà podrà gaudir d’exhibicions d’agility a càrrec del Club d’Agility del Baix Llobregat; conèixer les diferents disciplines de l’esport amb gossos; veure en acció a la unitat de gossos de rescat de l’ERIE de Creu Roja Catalunya o comprovar com treballa la unitat canina d’intervenció de BarnaGos, entre d’altres sorpreses.

A banda, els més petits podran participar en un taller d’estels, passar pel pintacares i sortir maquillats com el seu gos preferit o participar en els tallers per a canalla que s’organitzaran a la carpa Jardiland.

A l’espai de formació, durant tot el matí, diferents experts faran xerrades-taller sobre diversos temes. S’obrirà la jornada amb una xerrada sobre la cura dels gossos esportistes, a càrrec de l’Hospital Veterinari Vet24; a banda, es podrà aprendre a preparar-nos físicament per fer esport amb gossos, amb una xerrada a càrrec del Dr. Pere Lanau, especialista en medicina esportiva; sabrem com organitzar una excursió amb gossos, en una conferència que faran des d’ACEC 4 Turons; seguir una xerrada sobre la iniciació a les diferents disciplines de l’esport amb gossos a càrrec de GosEsport, o conèixer com treballen els gossos de rescat aquàtic amb els especialistes de Newfywater, entre d’altres propostes.

A la zona d’activitats es podrà asistir a una exhibició d’agility a càrrec d’Agility Baix Llobregat o a exhibicions de la detecció de drogues i explosius a càrrec de BarnaGos K9 Unitat Canina o de gossos de rescat de la Unitat Canine de l’ERIE de Creu Roja Catalunya.

La jornada està organitzada per Gosàrtic amb el suport de l’Ajuntament de Gavà.

 

www.clubgosartic.cat